Naar de nefroloog

Gisterochtend had ik een afspraak bij mijn nefroloog van het MMC Veldhoven.

Ik zeg ‘mijn’ want het MMC heeft 4 nefrologen en eentje daarvan heeft mij onder behandeling. De nefroloog was tevreden over mijn bloedwaardes. Kreatinine was 109 deze keer en calcium, fosfaat, kalium, hemoglobine waren allemaal prima.

Mijn vitamine D gehalte in mijn bloed was ook ruim maar dat is zodat mijn overactieve bijschildklier zich niet misdraagt. Bovendien zou vitamine D beschermen tegen Corona, dus mij hoor je niet klagen 🙂

Met mijn 2/3 overgebleven nier (na transplantatie is 1/3 van die nier niet doorbloedt en dus afgestorven) heb ik nu een nierfunctie van 52%. Niet slecht!

Ow… en die Corona vaccinatie.. daar was hij wel mee bezig, maar dat kon toch nog eventjes duren. Het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen had al haar transplantatie patienten opgeroepen voor een vaccinatie. Maar het Maastricht UMC had haar transplantatiepatienten verdeeld en de regionale ziekenhuis opdracht gegeven om te vaccineren. Op zich ben ik wel blij met dat laatste want dan hoef ik niet helemaal naar Maastricht te rijden voor een prik. Maar ik baal wel dat het nu toch weer langer duurt. Wel heb ik nu de uitspraak dat een mRNA vaccin beter werkt bij nierpatienten en dat ik dus liever geen AstraZeneca moet pakken.