Kleurencombinatie Maart 2021

Hierboven staat de kleurencombinatie voor de challenge van maart. Ik maakte er 4 kaarten mee.

Kaart 1
Kaart 2

Kaart 1 en kaart 2 lijken redelijk op elkaar. Kaart 1 heb ik gemaakt door op de Waffle Flower Mini Media Mat de 3 lichtste kleuren inkt te deppen (kijk naar deze video om te zien wat de Media mat precies is). Vervolgens kon ik met de waterpennen de inkt oppakken en de achtergrond maken. Toen deze achtergrond aan het drogen was heb ik de rest van de inkt nog wat natter gemaakt met wat water en het witte paneel voor kaart 2 op de mat gelegd zodat deze kaart ook een mooi kleurverloop kreeg.

Vervolgens heb ik uit het pretty peacock karton en uit het wit kaartkarton het woord happy gestanst. Het ‘negatief’ van het witte kaartkarton heb ik daarna nog met een embossing folder bewerkt zodat er een mooi reliefje in kwam.

De twee woorden ‘happy’ heb ik net iets van elkaar op de kaart geplakt zodat het wit als een soort van schaduw lijkt. Tot slot heb ik birthday erbij gestempeld bij beide kaarten en had ik twee kaartjes klaar. De layout van de tweede kaart kwam trouwens van dzinesbymeg die ik op Pinterest had gezien.

Kaart 3

Bij de derde kaart heb ik ook grotendeels op Pinterest gezien. Scrapsprinklecrop bedacht een soortgelijke kaart met andere kleuren en een andere tekst. De strookjes papier zijn uit het DSP van de standaard kleuren en de pretty peacock strookjes heb ik met een embossingfolder wat meer relief te geven. De eindjes van die strookjes heb ik met een labelpons geponst. Daarna heb ik met dezelfde kleur als de strookjes de sterretjes gestempeld. De tekst hoera heb ik met een alfabet-stansenset uitgestanst en zo was ook mijn derde kaartje klaar.

Kaart 4

Mijn 4e kaart maakte ik gisteren in een uurtje vrije tijd. Ik heb de layout van de kaart gebaseerd op wat ik gezien had bij Penny Hanuszak. Het grote witte paneel op de achtergrond is weer met een embossingfolder bewerkt. Het vierkante paneeltje kreeg wat leuke stik-lijntjes door een stans. De ronde blauwe vorm komt uit de Painted Label dies en met de Natuurlijk voor altijd stempelset en bijbehorende stansen maakte ik de takjes. Tot slot stempelde ik de tekst en met de Double Oval punch ponste ik de tekst en geschulpt randje eromheen uit. Een kaart met redelijk wat bewerkingen, maar door veel dezelfde kleuren te gebruiken toch rustig om te zien.

Ik kan niet echt kiezen welk kaartje ik het leukste vind. Wat vind jij?