Gadget: FM/DAB+ radio

Als ik op kantoor ben, dan hebben we nooit een radio aan maar dan is er meer achtergrond geluid. Na bijna een jaar thuis werken werd het me te stil. Tijd voor een radio op mijn thuiswerkplek!

Ik zou natuurlijk ook op mijn laptop de radio aan kunnen zetten, maar dat geluid komt via mijn headset. En dan is het geluid ‘te aanwezig’. Ik heb dus liever een radio die ik heel zacht kan zetten zodat ik het geluid weg kan filteren als ik me wat meer moet concentreren. En als ik een online vergadering heb, dan wil ik het volume meteen uit kunnen zetten dus een grote volumeknop aan de voorkant van de radio was ook een vereiste.

Tot slot leek mij DAB+ wel handig. En zo viel mijn keuze op deze Philips radio. Hij is klein (hxbxd = 14×21.5x8cm) en kan zowel FM, DAB+ als via Bluetooth afspelen. Er zijn 3 voorkeuze knopjes op de voorkant, maar ik kan tot 20 voorkeuze zenders programmeren. Achter die 3 knopjes komen mijn favoriete radio-zenders. Als er op 3 zenders niks leuks op is, dan gaat de radio gewoon uit 🙂

Ik had met EuroClix voldoende bij elkaar gespaard om van het gespaarde geld deze radio te kopen, dus dat was helemaal super!

Ow.. en dit radiootje is klein genoeg om mee te nemen in onze vouwwagen. Dus als we weer gaan…

One comment on “Gadget: FM/DAB+ radio

  1. Ook een tip: je Spotify hiernaartoe streamen (Bleutooth) vanaf je telefoon. Doe ik nu vaker met mijn digitale radio (helaas nog geen DAB+).