Sneeeeeuw!!!

Afgelopen zondag viel er sneeuw in Nederland. Veel sneeuw. We zijn inmiddels 2 dagen verder..

Wat ik het meest bijzonder vond is dat de hele infrastructuur van Nederland stil ligt zodra er sneeuw valt. De treinen reden niet, de bussen reden niet. Zelfs de vuilnis werd op maandag op veel plaatsen niet opgehaald (hier in de straat gelukkig wel). Die sneeuw die hier in Nederland valt is duidelijk moeilijkere sneeuw dan die in bijvoorbeeld Noorwegen valt.

Vanwege Corona is het natuurlijk wel handig dat er geen openbaar vervoer is. Zo kom je ook nergens en versprijdt het virus zich niet.

Wat dat betreft heb ik ook niet zoveel last van de sneeuw. Ik werk thuis, we hadden al genoeg boodschappen in huis. Voor mij is er dus geen enkele reden om het huis uit te gaan. Onze zitjes in de tuin liggen nog vol met sneeuw. En ik hoef ook nog niks te doen aan de plantenbak want daar ligt nu ook een flinke laag sneeuw op. Zodra dat gedooid is, zal ik mijn ‘tuintje’ lenteklaar gaan maken : oude/verdorde plantdelen weghalen en mijn kruisbessen-struikje snoeien. Daarover later vast een andere blog.

Dat het naast al die sneeuw zo koud is, is hooguit lastig omdat ik boven mijn werkplekje heb waar de verwarming uit gaat zodra het beneden op een bepaalde temperatuur is. Het raam op het zuid-oosten in dat kamertje levert vervolgens een hoop kou op. Maar dat is op te lossen met een elektrisch kacheltje.

Waar ik vooral blij mee ben: deze vrieskou zorgt ervoor dat een groot deel van die vervelende muggen, torren en andere vliegende griezels doodvriezen. En ik hoop dus dat we komende zomer dan minder last ervan hebben.

En met al die kou dan begint het bij de Friezen te kriebelen : de Elfstedentocht!! Eerlijk gezegd hoop ik van harte dat deze door kan gaan. Als het leger de provinciegrens afsluit op de dag van de tocht zodat er geen kijkers komen en alleen mensen met een startbewijs aan de tocht nog Friesland in mogen dan zou het toch veilig moeten kunnen. En ik kijk dan gewoon live mee met een NOS uitzending!