Digital Transformation Consulting

Dat is de nieuwe naam van de practice waar ik ben terecht gekomen nadat Atos weer een keer ‘gekanteld’ is.

In de bijna 24 jaar dat ik nu bij Atos (en daarvoor Atos Origin en daarvoor Origin) werk is de organisatie meerdere keren gekanteld. We zijn ingedeeld geweest per regio, per skills, per klant, per industrie-sector, per soort opdrachten (in-house projecten of gedetacheerd), noem maar op of die indeling hebben we gehad.

Telkens als er hoog in de boom veranderd wordt van leiders, dan kan je er van uitgaan dat de hele organisatie op zijn kop gaat. Dus toen Elie Girard in November 2019 de rol van Chief executive officer overnam van Thierry Breton ging het hele kantelen weer beginnen.

Ik ben benieuwd wat deze nieuwe indeling aan voordelen gaat brengen. Duidelijk is dat de ouderwetse regionale units waar we vroeger in zaten verdwenen zijn. Die zijn een kanteling daarvoor al verdwenen. Dus een unitmeeting met al je collega’s is eigenlijk niet meer mogelijk. Hoe krijg je mensen vanuit het frans-sprekende deel van Belgie, mensen vanuit alle hoeken in Nederland en nog een handjevol mensen uit Scandinavie en Polen samen als 1 team.. Niet toch? Het ouderwetse teamgevoel is in ieder geval al jaren weg.

Gelukkig blijft mijn vorige manager wel aan. En die woont gelukkig ook in de buurt van Eindhoven. En ik ken in ieder geval al een aantal mensen in mijn unit omdat ze ook hier uit de buurt komen en/of omdat ik er al vaker mee samengewerkt heb. En als ik straks weer naar mijn kantoor mag, dan zie ik daar ook weer collega’s uit units waar ik 15 jaar geleden bij hoorde, maar die inmiddels via al dat gekantel in andere units/practices terecht zijn gekomen.

Dus prima dat ik nu in DTC zit, maar Atos is voor mij samenwerken met de mensen die ik ken om me heen en niet zozeer het hokje waar ze me deze keer in hebben geduwd.