TV: Marble Mania

Gisteren was de eerste aflevering van de nieuwe TV show Marble Mania. Peter en ik hebben gekeken.

Eerlijk gezegd was ik er na 15 minuten eigenlijk wel klaar mee. De show wordt gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz en het commentaar tijdens de knikker-races is van Jack van Gelder. Dit keer waren er 3 ex-voetballers die elk voor een goed doel speelden.

Het format is simpel :
De deelnemers spelen eerst een spel met knikkers waar ze de eerste, tweede en derde plaats mee behalen. Daarvoor krijgen ze respectievelijk 3, 2 en 1 knikker voor een knikker-race. Tijdens die race worden dus 6 knikkers losgelaten en de eerste 5 knikkers die eindigen krijgen punten.

Dit bovenstaande herhaalt zich 3 keer. Degene die daarna de meeste punten heeft krijg de meeste knikkers (3000) bij de finale-knikker-race. De nummer 2 krijgt er 2000 en de nummer 1 krijgt nog 1000 knikkers. Er worden vervolgens dus 6000 knikkers losgelaten in een mega-grote knikkerbaan waarna de eerste 300 knikkers in 3 bakken van elk 100 knikkers belanden. (je had dus ook net zo goed maar 1000 knikkers kunnen laten vallen in plaats van 6000 maar dat zal wel om de show zijn).

De eigenaar van de knikker in bak 3 die als eerste beneden is krijgt de derde prijs (5000 euro), de eerste knikker in bak 2 levert de tweede prijs (10.000 euro) en de eerste knikker in bak 1 levert de eerst prijs op (15.000 euro). In theorie kan 1 persoon dus 30.000 euro winnen. Dit keer ging de derde prijs naar Giovanni van Bronckhorst en de tweede en eerst prijs naar Ronald de Boer. Wesley Sneijder won helemaal niks, maar kreeg (omdat hij niks gewonnen had) nog een troostprijs van 5000 euro.

Conclusie : je kijkt naar een aantal knikkerbanen waar knikkers rondrollen en op het einde wint iedereen geld voor een goed doel.

Ik heb gisteravond niet het gevoel van spanning gehad die ik bij andere TV shows wel eens heb. Volgens Peter kan het leuker worden als er andere deelnemers zijn dus ik geef ze nog 1 kans. Maar het zal niet mijn favoriete TV show worden.