Uit de soepmaker: Champignonsoep

Vandaag een champignonsoep-recept voor de soepmaker.

De ingredienten zijn (in volgorde zoals ik ze gebruikt heb) :

  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • ongeveer 10 cm prei-wit (alleen vanwege de kleur, je zou natuurlijk ook het groen van de prei kunnen gebruiken maar dan ziet je soep er aan het einde wat anders van kleur uit)
  • ongeveer 300 gram kastanje champignons (gewone kan ook)
  • 1 blokje maggi kippenbouillon minder zout
  • water (aangevuld tot aan het max-streepje)

Daarna heb ik de soepmaker op stand “Gebonden soep” gezet. Toen dit klaar was heb ik nog ongeveer 50 ml kookroom erdoor gemixt.

Het eindresultaat is een soep die niet heel erg gebonden is. Hou je van een dikkere soep dan kun je (net zoals ik nog gedaan heb) een theelepeltje psylliumvezels toevoegen aan je kommetje soep (niet in je soepmaker, dit moet echt op het allerlaatst!). Psylliumvezels zijn vezels die nergens naar smaken en door je lichaam niet verteerd kunnen worden maar omdat ze zoveel vocht kunnen opnemen zorgen ze wel voor een verdikking van de soep. Lees erover in dit artikel. Best gezond spul eigenlijk, zeker in mijn geval (overgewicht, te hoge bloeddruk, te hoog cholestorol, aspirine-gebruiker)

Mijn lunch

Ow… en de smaak was ook erg goed. Ik weet niet of het de kastanjechampignons waren of gewoon het feit dat ik echte groenten gebruikt heb, maar de smaak was intenser dan een champignonsoep uit blik of een pakje (en zeker zoutarmer!). Kortom… ik ben erg tevreden over dit soepje. Die ga ik ook vaker maken!