Mijn jaaroverzicht van 2020

Ook dit jaar maak ik in deze post een jaaroverzicht van waar ik dit jaar over geblogd heb.

Januari
In 2020 ben ik 90% gaan werken. Dit heb ik opgedeeld naar 1x per 2 weken op vrijdag vrij. En dat bevalt me erg goed! Peter en ik zijn naar een reptielen-park gegaan en ik laat twee vullingen vervangen en een gaatje vullen bij de tandarts.

Februari
We vieren de verjaardag van Peter en ik ruim mijn hobby-hokje op (een vooruitziende blik??). Verder ga ik op bezoek bij de nefroloog en heb ik een gezellige HIO spelletjesdag bij Ingmar.

Maart
Begin maart blijkt het Corona virus zich zo snel te verspreiden door Nederland dat besloten wordt dat we in een ‘intelligente lockdown’ gaan. Ik moet thuis gaan werken. Gelukkig kunnen we nog wel wandelen. En na een kapotte wasmachine was het nu de beurt aan de waterkoker. Gelukkig mochten we nog wel de winkels in voor een nieuwe waterkoker.

April
Op 1 apri vierde ik mijn 5e nierverjaardag. Omdat onze vouwwagen naar Boxtel moest voor een terugroepaktie konden we weer even ermee rijden. Ik vind het thuiswerken maar niks en de versoepelingen die aangekondigd zijn, gelden niet voor ons. Maar gelukkig kunnen we nog steeds wandelen.

Mei
En wat doe je als je amper wat mag: dan ga je je non-bucket-list maken. Ik heb verder kaartjes gemaakt om naar mijn vriendengroep te sturen.
Op Memorial Day zag ik dat er oorlogsgraven geadopteerd werden en dat leek me een heel mooi idee. Na wat rondzoeken op internet kwamen Peter en ik op de britse militaire begraafplaats Nederweert uit waar we een graf hebben geadopteerd van Lieutenant Frank Robert Dalby.

Juni
Peter krijgt deze maand een vast contract. Ik krijg van een collega een flinke portie kruisbessen. Tegen het einde van de maand meld ik me aan als demonstratrice voor Stampin’Up! En we halen onze vouwwagen voor het laatst op uit onze stalling in Riethoven om hem voortaan te stallen in Boxtel.

Juli
De eerste twee weken van juli staan in het teken van vakantie-klusjes. We ruimen eerst de schuur op en daarna maken we een grote bloembak. Aan het einde van de maand is het zo warm op mijn thuiswerkplek dat ik blij ben met een plafondventilator.

Augustus
Ik houd mijn allereerste Stampin’Up! workshop bij mijn nichtje en petekindje. En terwijl we een superhittegolf hebben doe ik mee met een Stampin’Up! workshop waarbij we ook kerstkaarten maken 😉
Als ik naar Maastricht ga voor mijn jaarlijkse controle voel ik me al een paar dagen niet fit. Mijn ontstekingswaardes zijn verhoogd en de dag erna ga ik naar de huisarts: ik ben herstellende van een darminfectie. De rest van de vakantie besteden we aan allerlei klusjes.

September
Op mijn verjaardag vrienden uitnodigen vind ik te gevaarlijk en dus gaan Peter en ik naar Zoo Veldhoven waar we voornamelijk buiten (en dus veilig) kunnen rondlopen. We wandelen nog een paar keer en ik maak nog allerlei kaartjes.

Oktober
De maand begon spannend toen de planken boven mijn buro naar beneden dreigden te komen. We gingen naar Staphorst om voor onze schietvereniging wat spulletjes te kopen. En ik had weer een Stampin’Up! workshop met mijn nichtje en petekindje: dit keer maakten ze elk 13 kaarten gebaseerd op een One Sheet Wonder! Vanwege de Corona-maatregelen mogen Peter en ik eigenlijk niet samen boodschappen doen. Daarom doen we nu aan SAT : Shopping Apart Together.

November
Ik krijg van de nierpatientenvereniging een waardebon bij Coppelmans en deze gebruik ik om een regenton te kopen. Ik neem een abonnement op Amazon Prime Video want daar zijn toch ook wel leuke series op te vinden. We eren onze lieutenant met een bloemetje op Poppy Day. Ons konijn Bunny sterft van ouderdom. Ik meld me aan voor de kerstaktie van Project Postmaatje.

December
Voor die kerstaktie verstuur ik naar 5 vreemden een kerstkaartje. Vanwege Corona heb ik een telefonisch consult met mijn nefroloog. Priscilla wordt 21 jaar en we hebben 3 weekenden lang mensen op bezoek. Vanwege de toenemende corona-gevallen gaan we dit keer in een harde lockdown en dus hebben we een contactloze ALV. Vlak voor kerst bestel ik nog een soepmaker waar ik inmiddels al veel plezier aan heb gehad.

Vanwege het Corona virus zag dit jaar er een stuk anders uit dan ik had gehoopt. Helaas geen overnachtingen in de vouwwagen en geen dagtripjes naar interessante plaatsen of een middagje shoppen met mijn zus of nichtje.
Na al die maanden vind ik het thuiswerken ook nog steeds niet leuk. Maar de vaccins komen eraan en om in managertaal te spreken: het goede over 2020, er is voldoende ruimte voor verbetering!