Uit de soepmaker : Mosterdsoep

Na mijn eerste experiment met groentensoep uit de soepmaker heb ik deze keer mosterdsoep gemaakt.

Naast uiensoep is er nog een soep waar ik heel blij van kan worden: Mosterdsoep. Een lekkere mosterdsoep moet pittig, romig en warm zijn. Dat waren de dingen waar ik op hoopte.

Ik deed in de soepmaker de volgende ingredienten:

  • ongeveer 20 cm prei (ik heb vanuit het groene deel ‘gemeten’ want ik heb nog een ander recept waar specifiek prei-wit in hoort)
  • 1 aardappel
  • 3 eetlepels gele zachte mosterd
  • 2 eetlepels grove mosterd met zaadjes. Uiteraard moest ik als geboren limburgse wel de Limburgse mosterd meenemen uit de AH 😉
  • kippenbouillon. Ik heb water toegevoegd tot aan het MIN-streepje in mijn soepmaker en daarna een kippenbouillontablet met minder zout erbij gedaan.

Vervolgens heb ik de soepmaker aangezet in de stand : gebonden soep.

Voor mijn gevoel was het vervolgens 3 keer met mijn ogen knipperen en de soepmaker piepte dat hij klaar was. Daarna heb ik er nog een flinke scheut kookroom bij gedaan waarna ik de soep nog een paar seconden heb laten mixen.

Het eindresultaat
Warm was de soep zeker! Als de soepmaker klaar is, dan is de soep net van de kook af. De smaak was duidelijk mosterd en ik vond het ook leuk dat de mosterdzaadjes nog door de soep dreven. Ik had niet het idee dat ik zoutarme soep aan het eten was. Nu kan dat zijn omdat ik sowieso zoutarm eten gewend ben. De soep was in ieder geval niet flauw van smaak.
Ik vond de soep alleen nog niet echt romig. Of misschien zat er gewoon teveel vocht in? Ik ga het recept in ieder geval aanpassen en doe er nog een extra aardappel bij de volgende keer. Minder water is geen optie want de soepmaker heeft een bepaalde hoeveelheid vocht nodig om te kunnen werken. Is de soep te dun dan moeten er dus meer groenten in of meer bindmiddel (lees : aardappel).

Uiteindelijk heb ik twee flinke kommen soep gegeten als lunch en heb ik nog een flinke kom soep over. Deze gaat de koelkast in zodat ik morgen nog een keertje van deze soep kan eten. En daarna ga ik denken over een andere soep die ik kan maken.

Photo by Becca Tapert on Unsplash