Geen examen, maar hopelijk wel een badge erbij

Eerder schreef ik dat ik me aan het voorbereiden was op een volgend certificaat. Dat gaat helaas (nog even) niet door.

Toen ik het test-centrum belde om een afspraak in te plannen om een examen te doen kreeg ik te horen dat het nu extreem druk was. Er kwamen ongeveer 70 kandidaten per dag om examen te kunnen doen. En die zaten (verspreid over de dag) allemaal in dezelfde test-ruimte.

Omdat Corona nog steeds heftig rond gaat vind ik het certificaat niet het risico op een Corona-infectie waard. En dus stel ik dat examen maar uit tot na mijn vaccinatie (of als het weer extreem rustig is in het test-centrum zodat ik in mijn eentje in de test-ruimte kan zitten).

Maar wat doe ik dan met mijn dagen die ik had ingepland om te studeren? Nou… ik heb een andere training gevonden die maar 6 uurtjes duurt en aan het einde een badge oplevert.

Ik heb vandaag dus filmpjes gekeken, ik heb geoefend en ik heb vragen beantwoord. Helemaal aan het einde kwam de verrassing : om de badge te krijgen moest ik een filmpje opnemen waarop ik mezelf laat zien en ondertussen mijn scherm toon waarop te zien is dat ik geoefend heb. (technisch : hoeveel ik verbruikt heb in het Snowflake account en of de queries die zij hebben gegeven de juiste resultaten opleveren omdat ik alle datawarehouse objecten heb aangemaakt en gevuld).

Ik hoop maar dat niemand ooit mijn filmpje gaat zien (behalve die beoordelaar) want ik vind het een vreselijk filmpje. Maar ik hoop wel dat die beoordelaar mij die badge geeft!