Een soepmaker

Afgelopen weekend is de soepmaker gebracht die ik online besteld had. Ik moest hem natuurlijk meteen proberen!

Zoals je op het plaatje hierboven kunt zien is een soepmaker eigenlijk een groot uitgevallen waterkoker met aan de bovenkant in de deksel twee blender-mesjes. Met een soepmaker kun je gebonden en heldere soep maken, maar ook compote en smoothies. Nu ga ik die laatste twee opties waarschijnlijk niet vaak gebruiken maar die eerste twee wel.

Zaterdag heb ik bij de AH een groentenpakket gekocht voor groentensoep. Ik vond het nogal veel, dus ik heb het pakket gehalveerd en de groenten in redelijke brokken gesneden en in de soepmaker gedaan. Daarna moest er water tot het streepje bij en gingen de bouillonblokjes (zoutarm in mijn geval) erin. Vervolgens moest de deksel erop en koos ik voor de optie (heldere) boerensoep. Een kwartiertje later piepte de soepmaker dat hij klaar was! Bij een boerensoep blendert de soepmaker niet zoveel en mijn boerensoep was wel heel erg ‘boeren’.. Dus ik heb nog even de blenderfunctie alleen uitgevoerd zodat de brokken wat kleiner waren. Het resultaat : flauwe groentensoep met grote en piepkleine brokken….

Vandaag heb ik de andere helft van het groentenpakket gebruikt. De groenten heb ik nu in wat kleinere stukjes gesneden en in plaats van 2 zoutarme groentenbouillonblokjes heb ik nu 1 zoutarm en 1 gewoon blokje gebruikt. Het resultaat : heerlijke groentensoep met kleine stukjes knapperige (maar wel gaargekookte) groenten!!

Ik zou normaal dus nooit soep maken.. Alles moet op het juiste formaat gesneden worden en je moet bij die pan blijven staan omdat het anders misschien droogkookt. Het voelt gewoon als teveel gedoe. Met die boerensoep optie moet je je groenten nog steeds redelijk op formaat snijden maar mijn volgende soep wordt een gebonden soep. Dan maakt het formaat dus niet heel erg uit. Dus hopla! Ik gooi de brokken groenten en water in de soepmaker en ik hoef er niet meer naar om te kijken!

En op deze manier eet ik ook weer meer groenten en neem ik meer vocht (ik moet minimaal 2 liter per dag aan vocht binnenkrijgen en dat vind ik nog wel eens lastig). Win-win!

Welke soep zal ik maken : broccoli, paprika, zoete aardappel of champignons. Of hebben jullie nog een idee?