Project Postmaatje: de kaarten

Laatst liet ik hier weten dat ik me ingeschreven had voor Project Postmaatje en dat ik 5 adressen had gekregen. Vandaag ben ik een halve ochtend en de hele middag bezig geweest om kaarten te maken.

Kaart 1

Kaart 1
De eerste kaart is voor een man van 67 jaar die 6 parkieten heeft.
Met Crump Cake kaartkarton, een stuk DSP en uitgestantste kransen uit de Arrange a Wreath set maakte ik de ondergrond.
De vogeltjes komen uit de Quite Curvy set en die heb ik ingekleurd met Stampin’ Blends (alcoholmarkers).

Ik had geen stempels van parkieten, maar hij heeft nu in ieder geval wel 6 vogeltjes op zijn kerstkaart 🙂

Kaart 2

Kaart 2
Deze kaart is voor een 87 jarige man die nog steeds graag schildert (aquarel) en zingt in een koor. Hij is eenzaam nu zijn vrouw na 60 jaar huwelijk is overleden. Daarom ontvangt hij graag post.
Ik heb de achtergrond van de kaart met aquarelpenselen en 2 kleuren inkt (Balmy Blue en Blushing bride)gemaakt. Daaroverheen heb ik de bomen gestempeld met de kleur Shaded Spruce. Het sneeuwlaagje onderaan heb ik uitgestantst met de Quite Curvy stanzen en het geheel heb ik op Blushing bride kaartkarton en vervolgens op een Shaded Spruce kaartbasis.

Kaart 3

Kaart 3
De derde kaart is voor een nog redelijk jong stel (denk ik, er staan geen leeftijden bij) die afgelopen jaar een heleboel narigheid achter de rug hebben. Zij houdt van vrolijke kleuren en uiltjes. Nou.. daar kan ik wel wat mee!
De kerstballen heb ik in 4 vrolijke kleuren gestempeld en ingekleurd en daarna uitgeponst (Christmas Gleaming set). Deze heb ik op een zwart kaartkarton geplakt. Daarop zit een uitgestanste witte zeshoek (Stitched nested label dies) waarop ik een stempel uit de Have a Hoot set heb gestempeld en ingekleurd.

Kaart 4

Kaart 4
De volgende kaart is voor een vrouw van 92 die erg eenzaam is nu alle activiteiten in haar verzorginshuis vanwege Corona zijn afgelast. Ze houdt onder andere van hertjes. Nu had ik geen hertjes, maar wel een eland pons.
De groene achtergrond is embossed en uit de strook DSP heb ik de eland geponst. Deze heb ik vervolgens op een strook wit kaartkarton geplakt en daar heb ik een label van geponst. Een touwtje door de kaart en alles opplakken op een witte kaartbasis en hopla, weer een kaart af!

Kaart 5

Kaart 5
De laatst kaart is voor een stel wat al 53 jaar getrouwd is. Hij lijdt aan Altzheimer en bij haar dachten ze dat ze Corona had. Gelukkig (?) bleek het een longontsteking en ze zijn blij dat ze nu samen in een verzorginshuis mogen wonen. Er werd in het stukje niks gezegd over hobbies en mijn inspiratie was op. Dus ik heb hiervoor een kaart uit mijn voorraadje gepakt. Hoe ik heb gemaakt heb, heb ik al eerder beschreven.

Vijf totaal verschillende kaarten die daarom best lang duren om te maken. Je moet bedenken wat je wil maken, kleuren bij elkaar zoeken, proberen, meten en weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over de kaarten en de ontvangers van mijn kaarten hopelijk ook!