Telefonisch consult nefroloog

Normaal gesproken duren mijn bezoekjes bij de nefroloog niet zo lang, maar deze keer was het wel heel efficient : vanuit mijn woonkamer!

Vanwege Corona was mijn bezoekje omgezet naar een telefonisch consult. Ik heb 3 weken geleden al bloed laten prikken zodat hij alle bloeduitslagen binnen had.

Het telefonisch consult ging vrijwel hetzelfde als mijn normale bezoek:

Dr. : Hoe is het met je?
Ik : Goed!
Dr. : Ik heb je bloeduitslagen gezien, ze zien er voor jou goed uit. Sommige waardes zijn te hoog/te laag, maar ze zijn stabiel en horen zo bij jou. Je kreatinine waarde is trouwens 106.
Ik : Fijn om te horen!

Dan is dit normaal het moment waarop mijn bloeddruk gemeten wordt en ik gewogen wordt. Dit keer moest ik de waardes even aan hem doorgeven.

Dr. : Nou.. ga zo door zou ik zeggen! Dan zie ik je over 4 maanden weer of heb je nog vragen voor mij?

Dit keer had ik graag een nieuw jaarrecept voor mijn medicatie omdat de apotheek daar om vroeg. En ik was benieuwd wat mijn nefroloog te zeggen had over de (hopelijk vlug) aankomende Corona vaccinatie.

De nefroloog wist me te vertellen dat als de vaccins op de markt zijn, hij een memo krijgt met daarin welk vaccin het beste is voor een transplantatie patient. Een vaccin met een levend virus-deel erin is bijvoorbeeld niet goed voor mij. Oftewel : nog even geduld!

Photo by Miryam León on Unsplash