Project Postmaatje

Een tijdje geleden heb ik me aangemeld voor de Kerst-actie van Project Postmaatje. Vandaag kreeg ik de gegevens van de mensen naar wie ik een kaartje ga sturen.

Er zijn ieder jaar heel veel mensen die zich opgeven (of opgegeven worden) om een kaartje te ontvangen. Vaak omdat ze eenzaam zijn of veel meegemaakt hebben waardoor ze wel even een opkikkertje kunnen gebruiken.

Ik heb me opgegeven voor de kerstactie omdat ik graag kerst-kaarten maak en er dus eigenlijk altijd veel te veel kaarten maak. Die stuur ik vervolgens graag naar mensen die het fijn vinden om deze te ontvangen.

Dit jaar gaan mijn kaartjes naar :

  • Een 67 jarige alleenstaande man die twee keer per week naar een zorgboerderij gaat.
  • Een 87 jarige weduwnaar die zich erg eenzaam voelt nu zijn vrouw na 60 jaar huwelijk is overleden en alle activiteiten in zijn verzorgingshuis afgeschaald zijn.
  • Een stelletje die een moeilijke tijd achter de rug hebben met allerlei problemen.
  • Een hoogbejaard stel wat blij is dat ze na 53 jaar huwelijk nog steeds samen in een kamer mogen wonen van een verzorgingshuis.
  • Een zelfstandig wonende vrouw van 92 jaar die zich erg alleen voelt nu allerlei activiteiten vanwege Corona afgelast zijn.

Op de kaarten die ik verstuur ga ik mijn adres niet erbij vermelden want ik hoef geen kaartjes terug te ontvangen. Ik ga de komende dagen in ieder geval kijken wat ik nog in voorraad heb of ik maak nog een kaartje specifiek toegespitst op de ontvanger.

Hopelijk kan ik de ontvangers daarmee een groot plezier doen. Samen met andere mensen die zich opgegeven hebben voor deze kerstactie gaan de ontvangers waarschijnlijk meer dan een handvol kaarten ontvangen. En dat is hopelijk voldoende om ze door de donkere dagen te helpen.

One comment on “Project Postmaatje