SAT-Relatie

In deze Corona tijd is het niet wenselijk om met z’n tweetjes boodschappen te doen. Maar Peter en ik vinden dat wel handig. En dus hebben wij nu een SAT-relatie : Shopping Apart Together.

We gaan gezamenlijk naar de supermarkt maar pakken elk een eigen winkelwagentje. We hebben ook elk een eigen boodschappenbriefje met daarop wat elk van ons moet gaan halen.

Uiteindelijk spreken we vlak voor de kassa af en gooien alles op de band (of door de zelfscanner) en rekenen dan onze gezamenlijke boodschappen in 1 transactie af.

Voordeel van dit alles is dat je veel sneller door de winkel bent (ik neem meestal de buitenste ronde en Peter neemt de gangen in het midden van de winkel) en je kunt soms toch nog even overleggen. Hadden we nog een pot erwtjes in de kelder of neem ik er eentje mee??

Er vallen ook veel minder extra dingen spontaan in onze winkelkar omdat we nu niet meer de tijd nemen om boodschappen te doen.

En dat laatste vind ik nu ook net het nadeel : Ik vind het leuk om samen met Peter met 1 kar door de supermarkt te lopen en alle gangen door te gaan. Soms zijn er producten in de aanbieding die we wel eens willen proberen. Die staan natuurlijk niet op ons lijstje van reguliere boodschappen. En nu lopen we er dus haastig langs.

Over een half jaar… dan zal dat toch wel weer kunnen?

Photo by Lucrezia Carnelos on Unsplash