Kaas-uienbroodje

Vandaag heb ik kaas-uienbroodjes gebakken. Volgens het oorspronkelijke recept zijn ze tarwevrij en lactosevrij. Ik heb echter geen lactosevrije roomkaas gebruikt maar voor mij is dat niet zo erg.

Mijn zus heeft een aantal voedselintoleranties (waaronder voor tarwe en lactose) en dat maakt het niet zo makkelijk om iets lekkers voor haar in huis te hebben als ze op bezoek komt. Ik heb een tijdje terug het boek “Bakken zonder tarwe” gekocht en daar had ik lekkere donuts uit gemaakt. Ik had nog wat amandelmeel over en in het boek stond ook een recept voor kaas-uienbroodjes. Die moest ik gaan maken!! Ik ben dol op kaas en andere hartige etenswaren.

Het recept was redelijk eenvoudig : snij een ui in ringen en bak deze wat aan. Meng amandelmeel, bakpoeder, roomkaas, eieren , geraspte oude kaas en een deel van de gebakken uien in een kom (de exacte hoeveelheden staan in het boek) en spatel het allemaal door elkaar.

Vervolgens moest ik hoopjes van het deeg op een stukje bakpapier leggen, maar ik heb het deeg in kleine ovenschaaltjes gedaan. Nog wat gebakken ui en oude kaas over de bovenkant, 15-20 minuten de oven in en tadaaaaaa!! Kaas-uienbroodjes!

Ik had genoeg deeg voor 2 kleine ovenschaaltjes dus mijn lunch van vandaag bestond uit 1 broodje. Het andere broodje bewaar ik voor mijn lunch morgen. Dan kan ik meteen vergelijken of er een verschil in smaak zit tussen een warm en koud broodje.

[Update : er is een kans dat ik niet meer kan wachten tot morgenmiddag..]

2 comments on “Kaas-uienbroodje

    • Nee, ik had die avond nog trek en het overgebleven kaas-uienbroodje riep heel hard uit de koelkast…