Wereld kaartmaak Dag

Het is vandaag Wereld Kaartmaak Dag. En natuurlijk moet ik dan wat kaartjes maken!!

Alle drie kaarten zijn gemaakt met de Shine Bright Stempelset en de daarbij behorende Stitched Brightly stanzen van Stampin’Up!. Deze set is helaas niet meer te bestellen in de huidige catalogus, maar ik had hem nog nooit gebruikt. Dat werd dus eens hoog tijd!
(Bijna) Alle andere dingen die ik gebruikt heb zijn trouwens ook van Stampin’Up!

Kaart 1

Kaart 1

De eerst kaart heeft een witte (Whisper White) kaartkarton basis. Daarop zit een iets kleiner witte (Whisper White) kaart die ik met een embossingfolder een streepjes relief heb gegeven. Ook heb ik daar een rood lint omheen geknoopt.

Het groene (Shaded Spruce) en witte (Whisper White) paneeltje erop heb ik uitgestanst met de Gestikte Rechthoeken stansen. En op het witte paneeltje heb ik de kerstboom gestempeld met zwarte inkt en vervolgens ingekleurd met Stampin’Blends. Dat zijn stiften op alcoholbasis.

Het ovale paneeltje heb ik uitgestanst met de Gestikte Vormen stansen en met groene inkt heb ik de tekst erop gestempeld. De tekst komt trouwens uit de Arange A Wreath stempelset. Vervolgens heb ik alles op elkaar geplakt en moesten er nog wat strass steentjes op voor de bling-bling!

Kaart 2

Kaart 2

Deze kaart was eigenlijk zo klaar. Op de groene (Shaded Spruce) kaartbasis zit een rood (Real Red) en een wit (Whisper White) paneel. Daarop is de tekst gestempeld.

Met de Gestikte Rechthoeken stansen heb ik vervolgens nog een rood en groen paneel gestanst en uit het groene deel heb ik de kerstboom gestanst.

Er ging nog een lintje om het bovenste paneeltje en alles kon op elkaar geplakt worden. Ook hier wat strass steentjes en kaart 2 was ook af!

Kaart 3

Kaart 3

De derde kaart heeft niet zoveel onderdelen. Met de sterren uit de stempelset stempelde ik met Versamark inkt op een Whisper White kaartkarton. Daar heb ik wat zilver embossingpoeder overheen gestrooit en dit is verhit met de heat tool. Ook de tekst erboven is op op deze manier gedaan.

Met hetzelfde lint als uit kaart 1 maakte ik een grote strik om de witte kaart en dit plakte ik op een rode (Real Red) kaartbasis. Vrij simpel maar ook een mooie kaart!

Wat vinden jullie van mijn kerstkaarten? Heb je een favoriet?