Geluk bij een (bijna) ongeluk

Gisterochtend had ik mijn collega aan de telefoon toen ik een schurend “KRRSST” hoorde.. Wat zou dat kunnen zijn???

Met mijn collega nog aan de telefoon keek ik naar waar het geluid vandaan kwam en ik zag dat de rails waar mijn planken boven mijn bureau aan bevestigd zitten zo’n 5 centimeter van de muur af stond. PANIEK!!

Ik heb vlug mijn telefoon gesprek beeindigd en heb zo snel mogelijk alles van de planken afgehaald. Hoe lang zou het nog duren voordat alles wat op die planken stond over mijn bureau heen zou vallen??

En stel je voor dat ik dit geluid niet gehoord had en de planken midden in de nacht naar beneden waren gekomen. Pfff… wat een geluk dat ik het gehoord had!

Gelukkig is Peter erg handig en kon hij ‘s avonds de rails weer bevestigen (met dikkere pluggen en langere schroeven). Hopelijk zit het nu weer goed vast!

Ik ben dus gisteravond nog tot 21:30 bezig geweest om alles weer in te ruimen. Ik had namelijk alle boeken, dozen, kaarten en spellen op ons bed gegooid. Niet erg handig maar ik wist zo vlug niet waar ik alles moest laten toen ik de planken ineens leeg moest ruimen.

Het voordeel is wel dat ik alles wat er op stond nu weer eens in mijn handen heb gehad waardoor ik een en ander toch weg kon gooien of op een betere plaats kon bewaren. Bij het inruimen kon ik bovendien wat efficienter zijn en dus heb ik nu een halve meter plank over 🙂