Kaartjes maken met restjes papier

Als je kaarten maakt hou je vaak stukjes kaartkarton over. Ik bewaar deze meestal want je kunt ze makkelijk gebruiken voor een volgende kaart. Maar wat als je al een hele berg hebt?

Eigenlijk bewaar ik elk stuk kaartkarton waar ik nog iets op kan stempelen of uitstanzen. Dus geen snippertjes van 1×2 centimeter. Een stuk van 1×10 centimeter bewaar ik bijvoorbeeld weer wel. Daar kan ik nog tekst op stempelen en op een nieuwe kaart plakken. Ik probeer ook eigenlijk altijd eerst in mijn mapje ‘scraps’ te kijken voordat ik een nieuw vel kaartkarton aanspreek. Maar wat als je echt teveel scraps hebt?

Ik zag vanochtend een filmpje op youtube en ik was geinspireerd.

Hier kon ik wel wat mee!! Ik heb mijn stapeltje Very Vanilla kaartkarton stukken gepakt en een hoop strookjes gesneden. Maar alleen Very Vanilla vond ik een beetje saai dus met de kleurchallenge van Leonie nog in mijn achterhoofd heb ik ook die kleuren erbij gepakt. Ik had maar een klein beetje van die andere kleuren nodig!

Een tekst uit de Voorjaarsstempelset en de Rechthoekige Postzegelpons erbij en mijn kaartje was af!

Ik had daarna nog zoveel strookjes over! Daar kon ik nog makkelijk een tweede kaartje mee maken.

Op het tweede kaartje heb ik de strookjes wat minder netjes geplakt. En toen het klaar was vond ik het een beetje jungle-achtig uitzien. En dus was de keuze zo gemaakt : er moest een nijlpaard bij! De tekst, het nijlpaard en de vorm waarmee ik ze heb uitgestanst, komen uit de Hippo Happiness stempelset. De stempel heb ik doormidden geknipt zodat deze beter erop paste.

Welke kaart vind jij het leukst geworden? Ik kan eigenlijk niet kiezen!