Vanalles-en-nog-wat-dagje

Vandaag was mijn parttime dag en dus had ik allerlei dingen gepland. Zelfs wat werkdingetjes!

Vanochtend vroeg moest eerst mijn auto naar de APK. Daar kon ik gelukkig op wachten. Een uurtje later was mijn auto goedgekeurd EN afgemeld. Door naar het volgende adres!

Dat was de Action. Ik wil mijn gekleurd kaartkarton per kleur in showtassen bewaren zodat ik makkelijker kan zien waar ik nog restjes van heb voordat ik een volledig nieuw vel aanspreek. En bij de Action koop je die showtassen voor bijna geen geld!

Het volgende plan was om naar Maxims in Best door te rijden maar Maxims ging pas om 10 uur open. Ik zou daar dan een half uur moeten wachten voordat ik er terecht kon, dus ben ik eerst naar huis gereden.

Dan maar eerst even de controles draaien voor mijn werk. Normaal gesproken doet mijn collega dat, maar hij is op vakantie. Het bestand waarmee we moeten controleren komt pas donderdag laat of vrijdag vroeg, dus ik MOEST vandaag wel even wat werk doen. Helaas kwam ik niet op onze server. Dus een ticket ingelegd en dan maar naar Best.

Daar heb ik lekker geshopt. Het was er gelukkig behoorlijk rustig en de verkoopster had dus alle tijd voor mij… Ik vind het fijn dat ik niet heel die winkel door moet zoeken naar iets leuks voor mezelf. Ik zeg tegen de verkoopster “Ik zoek een spijkerbroek in die maat, donkerblauw, geen scheuren er al in en een fijne stretchstof”, en ze loopt de winkel door om een aantal opties aan te geven. Het enige wat ik nog moet doen is passen en voila!
Datzelfde heb ik trouwens nog een keer gedaan want dat is pas ECHT een gedoe: “Ik zoek tuniekjes in een A-lijn met driekwart of lange mouw in warme kleuren met liefst wat stretch erin (viscose of zo)” en hopla! 6 opties! De winkel is zo groot, daar had ik anders 2 uur moeten zoeken. Tegen die tijd was ik helemaal chagrijnig geweest en was ik met niks naar huis gegaan.
De verkoopsters zijn trouwens akelig eerlijk en daar hou ik ook van. Ik kwam met een tuniek aan het pashokje uit en het bleek echt niet mijn kleur. Nog voordat ik dat gezegd had, vertelde de verkoopster al dat ze het helemaal niks vond voor mij. En een andere tuniek vond ze net wat te kort. Mocht het nog krimpen dan zou ik het niet meer aan doen. Kijk… dat is ook wat anders dan zo’n verkoopster die alles ‘prachtig’ vind!

Na al dat geshop was het tijd voor lunch. Onderweg naar mijn volgende adres reed ik net in de buurt van de McDonalds in Veldhoven. Goh.. wat toevallig 😉

Mijn volgende adres was Neutkens in Knegsel. Mijn plantenbak miste nog winterheide (die hadden ze de vorige keer niet) en wat bloembollen voor volgend voorjaar. En ik had de vorige keer een aster te weinig meegenomen, dus die heb ik ook maar meteen meegenomen. Mijn plantenbak zit nu helemaal vol. De vaste planten die zomers bloeien beginnen al wat dor te worden. De herfstasters beginnen nu te bloeien en in de winterheide zitten al de eerste knopjes! Hopelijk heb ik nu bijna het hele jaar door bloemen in mijn bak.

Eenmaal weer thuis heb ik eerst de planten in de plantenbak gezet. Vervolgens heb ik toch nog de controles kunnen doen voor mijn werk en nu kan ik aan mijn kaartkarton beginnen.

Een drukke dag, maar het zijn wel allemaal leuke dingen! En dan moet het weekend nog beginnen!

Photo by Lucrezia Carnelos on Unsplash