Op zoek naar het verleden

Al een paar jaar doe ik aan genealogie oftewel stamboomonderzoek. Soms dan krijg ik ineens een ‘stuip’ en dan duik ik er weer fanatiek in.

Zoals de afgelopen weken. Op oudjaarsdag was het niet druk op het werk en heb ik de laatste namen gevonden die mijn 7-generatie-kwartierstaat compleet maakten. Zo’n kwartierstaat bestaat uit mijzelf. Daarboven staan mijn ouders (2 personen). Daarboven mijn grootouders (4 personen). Daarboven mijn overgrootouders (8 personen) en ga zo maar door. Dit plaatje is in mijn geval dus 7 lagen diep en nu dus helemaal compleet.

Helaas houdt het zoeken op internet dan op. Voor 1800 is er namelijk geen burgerlijke stand.

En dus ga ik binnenkort samen met een collega naar Maastricht om daar in het historisch archief verder te gaan zoeken naar voorouders. Ik weet al het een en ander tot aan 1696. Maar ja.. die persoon moet toch ook een vader en een moeder hebben??

Waarschijnlijk is er in Maastricht veel te veel informatie te vinden voor mijn achternaam. Het wemelt namelijk van mensen met mijn achternaam in midden-limburg. Maar goed, dan is de reis ook niet voor niks!

Ik heb er in ieder geval wel zin in!