Verbouwing bij de buren

Al ongeveer 2 jaar is onze nieuwe buurman bezig met het verbouwen van zijn huis. Het lijkt erop dat het nu bijna klaar is!

Onze oude buurman zette altijd ‘s ochtends om 6 uur zijn radio aan. En omdat hij nogal doof begon te worden stond die radio niet zachtjes! Toch had ik daar nooit zoveel last van.

Onze nieuwe buurman heeft het huis volgens mij in september 2018 gekocht. Daarna moest het huis nog leeggehaald worden want alle oude meubels en vloerbedekking en raambekleding zat er nog in!

Vervolgens is hij begonnen met het verwijderen van al het stucwerk van alle muren. Sommige muren heeft hij ook afgebroken. Dat leverde heel veel avonden en weekenden veel herrie op. Vooral als hij bezig was aan de muren die aan ons huis grenzen.

Toen het huis aan de binnenkant tot aan de kale muren gestript was, ging de hele buitenmuur van de achtergevel eraf. Er werd een aanbouw aan gemetseld (eerst natuurlijk nog flink breken om de oude betonnen fundering van de vorige aanbouw weg te breken.. ) en de binnenmuur van de bovenverdieping werd geisoleerd waarna ook daar de buitenmuur er weer tegen kon.

Vervolgens ging het verder aan de voorkant: Daar werd de muur van de begane grond ook doorgebroken om er een erker aan te metselen. En omdat de oude betonnen plaat boven de voordeur ook weg moest, werd ook deze weggeslepen/gebroken.

Kortom.. al bijna 2 jaar zitten we geregeld in een hoop herrie van geboor, gehamer, gezaag en geslijp.

Inmiddels heeft het huis nu nieuwe kunststof kozijnen met driedubbel glas (voorheen houten kozijnen met enkel glas) , nieuwe plafonds, een grote dakkapel en centrale verwarming (voorheen stond er alleen in de woonkamer een gaskachel).

Dat is allemaal natuurlijk erg fijn voor de buurman, maar het allerbeste nieuws : hij is begonnen met het stuccen van alle muren! Dat betekent dus dat al het leidingwerk gelegd is en dat de grootste herrie nu eindelijk gedaan is!

Nu is het maar te hopen dat hij zijn radio niet te hard zet als hij er eenmaal woont. En dat hij niet ieder weekend feestjes organiseert voor zijn vrienden… We gaan het zien!