Zoo Veldhoven

Omdat het vandaag mijn verjaardag is, hebben we besloten geen klusjes te doen maar een bezoekje te brengen aan Zoo Veldhoven.

Deze dierentuin ligt helemaal niet ver van ons vandaan, maar ik was er nog nooit geweest! Vanwege Corona moesten we wel reserveren, dus dat had ik gisteravond nog gedaan. En omdat het park niet heel groot is, zijn we pas na de middag ernaartoe gereden. Net toen de regen gestopt was 🙂

Zoo Veldhoven is bij sommigen misschien nog bekend als het Papegaaienpark. Maar inmiddels zitten er veel meer soorten dieren als alleen maar papegaai-achtigen. Natuurlijk zijn deze nog wel volop aanwezig. Vooral in het begin van het park zitten allerlei kleurrijke vogels te krijsen.

Wat me ook opviel was het grote aantal zee-arenden in het park. Deze enorme vogels leven in koppels dus er waren meerdere kooien met dezelfde soort.

Verder was er een ‘kinderboerderij’-deel met geitjes en behoorlijk wat cavia’s.

Een stuk verderop zag ik wat kamelen.

En ook zaten er op verschillende plaatsen ringstaartmaki’s en andere soorten kleine apen.

In de grote vijver zaten karpers en andere grote vissen samen met de schildpadden.

In het nieuwere deel van het park vonden we nog een kudde ezels.

Uiteindelijk waren we na ongeveer 1.5 uur wandelen weer bij de ingang terug.

Mijn eindconclusie: Zoo Veldhoven is niet de ‘standaard’ dierentuin waarbij een hoop verschillende soorten dieren elk in hun eigen hokje getoond worden. Hier lijkt de nadruk te liggen op de opvang van vogels en zijn bepaalde diersoorten meer vertegenwoordigd dan anderen (en komen dus meerdere keren voor in het park). Iets wat mij in ieder geval niet gestoord heeft.

Voor de prijs van 13 euro per volwassene (als je je ticket online koopt, aan de kassa is het een euro duurder) heb ik mij in ieder geval prima vermaakt!