Naar Maastricht en een infectie

Gisteren ben ik samen met Peter naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht geweest voor mijn jaarlijkse controle.

Ik was vooral deze keer erg benieuwd naar de bloeduitslagen want ik had al vanaf zondag last van diarree en hevige buikkrampen. Ik had geen koorts en was ook niet misselijk maar wel ontzettend moe.

Meteen bij binnenkomst bij de nefroloog liet ik mijn klachten weten. Hij had nog niet alle bloeduitslagen binnen, maar 1 waarde was inderdaad verhoogd wat wijst op een infectie. Een andere waarde – ook gerelateerd aan infecties – was dan weer niet enorm veel verhoogd. Onderzoek van mijn buik gaf wat drukpijnen aan de rechterkant en dus vond de nefroloog het wel verstandig als ik de huisarts zou bezoeken. Overigens waren mijn nierfunctie en urine wel gewoon goed. Dus de diarree had geen effect op mijn donor-nier.

Eigenlijk zou ik vandaag naar de dermatoloog in het MMC moeten, maar die afspraak moest ik afzeggen vanwege mijn diarree. In Maastricht was totaal geen ingangscontrole, maar bij het MMC mag je niet op de poli komen als je diarree (zelfs zonder koorts) hebt omdat dat een van de symptomen van Corona is.

Toen ik een afspraak maakte bij de huisarts moest ik ook ‘s middags komen omdat dat het Corona-spreekuur is. Ach ja.. als ik maar gezien werd.
Bij de huisarts heb ik mijn verloop van mijn klachten uitgelegd en ze had zelf al de bloeduitslagen opgevraagd uit Maastricht. Al met al leek mijn verhaal op een bacteriele darminfectie. De iets verhoogde waarde gaf aan dat het al op zijn retour was en de flink verhoogde waarde (van 20 naar 80) was waarschijnlijk eerder die week 400 geweest.

Ik voelde me zelf ook alweer stukken beter dan dinsdag dus ik kon het wel eens zijn met de huisarts : gewoon zo doorgaan. Mocht het alsnog weer erger worden, dan meld ik mij uiteraard weer bij de huisarts. Maar daar ga ik niet van uit.

En nu dus nog een nieuwe afspraak maken bij de dermatoloog en de tandarts (die had ik eigenlijk ook vandaag maar had ik ook maar afgezegd).

Photo by Giorgio Trovato on Unsplash