Pillentijd!!

Normaal gesproken is ‘s ochtends om 6 uur mijn belangrijkste pillentijd. En daar houd ik mij strikt aan, ook in het weekend!

Ik zet ook in het weekend mijn wekker zodat ik om 6 uur die pillen in kan nemen. Daarna slaap ik trouwens gewoon weer verder hoor..

De reden dat ik deze pillen zo vroeg inneem is omdat ik 2 uur vantevoren en 1 uur erna niets mag eten of drinken (behalve water).
Die 2 uur ervoor is geen probleem, want dan slaap ik toch. En dat uur erna kan ik gebruiken om te slapen (zoals in het weekend) of mijn boterhammen te smeren en naar mijn werk te rijden (door de weeks). Tegen de tijd dat ik op mijn werk ben is dat uur (ruim) voorbij en kan ik daar ontbijten.

Aankomende donderdag moet ik op controle in het ziekenhuis Maastricht. Daar moet ik ook bloed prikken, maar dan mag ik mijn medicijnen nog niet ingenomen hebben. De prikpoli gaat om 7:30 open, buisjes ophalen, naar de dialyse afdeling om daar bloed te laten afnemen, prikgaatje afdrukken .. Voor je het weet is het al 8:30.
En aangezien ze in Maastricht graag het bloed prikken 24 uur nadat ik mijn medicijnen heb ingenomen ben ik nu al bezig om mijn schema aan te passen. Ik mag maar 1 uur schuiven met mijn pillen per dag. Dus gisteren heb ik om 7 uur mijn pillen ingenomen. Vandaag om 8 uur en morgen ga ik om 8:30 mijn pillen innemen.

Grootste nadeel : ik mag vooraf niks eten of drinken maar daarna moet ik ook nog een uur wachten. En ik sta toch gewoon om 6 uur op. Vandaag betekent dat dus 3 uur wachten voordat ik mag ontbijten. Lastig!

Mijn collega had trouwens een idee : vanaf donderdag heb ik namelijk ook nog 2.5 week vrij. Ik kan die 8:30 pillentijd natuurlijk nog 2 weken aanhouden, dan hoef ik er in mijn vakantie niet zo vroeg uit! Briljant!!

Het zijn trouwens nog maar 3 pilletjes : 2 van 1mg en 1 van 0.5mg. Deze dosis is ongeveer een jaar geleden verlaagd nadat ik jaren op 3mg heb gezeten. Dat was maar 1 pilletje maar die was dus wel ietsjes groter dan die van 1mg. Maar vlak na mijn transplantatie zat ik op 20mg en dat waren 4 joekels van 5mg pillen. Vooruitgang 🙂