TV: The handmaid’s tale

Al een aantal weken kijken Peter en ik de televisie serie The handmaid’s tale op Fox!.

The serie gaat over een vrouw die June heette maar in het nieuwe land Gilead (wat vroeger de VS was) Offred wordt genoemd. Gilead wordt geleid door een regime wat met strenge godsdienstige (?) wetten het hele leven beheerst. De geboortecijfers in Gilead zijn dramatisch gekelderd en de weinige vrouwen die nog vruchtbaar zijn, worden tot staatseigendom gemaakt. June is een van deze dienstmaagden. Haar eigen dochter is van haar afgenomen en ze wordt nu geacht een kind te baren voor commandant Fred (daarom haar nieuwe naam Offred, ze is van Fred).

In de serie word de huidige tijd afgewisseld met beelden hoe ze vroeger leefde en werkte (vrouwen mogen in Gilead alleen nog als dienstmaagd of poetsvrouw werken, alle andere beroepen zijn verboden).

Peter en ik zijn nu bijna aan het einde van seizoen 2 en ik vind het nog steeds een spannende serie. Inmiddels zijn er een aantal extra verhaallijnen bijgekomen en soms weet ik niet wie binnen Gilead nu wel en niet te vertrouwen zijn. Kortom, het blijft spannend!

Gaat June haar man en dochter nog terugvinden? Wat is de toekomst van Gilead? We gaan het allemaal (hopelijk) nog zien!