Daar gaan we: een superhittegolf!

Het is vandaag alweer boven de 30 graden. De hoge temperaturen houden tot ver in de nieuwe week aan. De kans dat deze hittegolf uitgroeit tot een superhittegolf is groot.

Er is sprake van een hittegolf als het ten minste vijf dagen achter elkaar 25 graden of warmer wordt, waarbij ten minste op 3 dagen de maximumtemperatuur 30 graden of meer is.

Bij een superhittegolf heb je eigenlijk dezelfde definitie maar dan respectievelijk 30 en 35 graden. En de vooruitzichten zien er dus naar uit dat de superhittegolf in ieder geval hier in Brabant gehaald gaat worden.

Vanmiddag liep ik even naar buiten en het viel me op dat het wel warm was maar het voelde niet plakkerig. En dus heb ik even op de KNMI site naar de huidige waarnemingen gekeken. Ruim 30 graden met een relatieve vochtigheid van maar 26%. Hartstikke droog!!
Vandaar dat deze warmte zuid-frans of egyptisch aanvoelde! Niet die vochtige, drukkende, hollandse plakkerigheid maar droge warmte!

Ik kan echt heel slecht tegen warm en zonnig weer. Ik verbrand ontzettend vlug dus in de zon hoef ik de komende dagen niet te komen. Als het zo droog blijft dan is het in ieder geval beter te hebben!

En voor we het weten dan klagen we alweer over de kou, of de regen, of de tweede corona-golf 😉