Lekker fris op mijn thuiswerkplek

Het is vandaag niet warm, het is vandaag verschrikkelijk warm! Toch is het nog te hebben op mijn thuiswerkplek.

Ik zit in mijn hobbyhokje op de eerste verdieping. Daar staat de hele dag de zon op het raam, dus het is er bij zonnig weer vlug erg warm. Je kan dan wel een gordijn dicht doen, maar dat scheelt maar een beetje.

Vorig weekend heeft Peter een ventilator lamp opgehangen in mijn hobbyhokje. Zoals je op de foto hierboven kunt zien hangen er (plastic) schrootjes aan het plafond. De oude lamp hing aan die schrootjes. Niet echt heel stabiel dus.

Een ventilatorlamp is een stuk zwaarder dan de lamp die er hing (de installatie-boekje van de ventilatorlamp vroeg om 25 kilo draagkracht) dus aan de schrootjes hangen ging niet meer lukken. En omdat er op de plaats waar het oude lichtpunt hing geen plek was om iets te bevestigen hebben we het maar anders opgelost : we hebben een houten plaat met flink wat schroeven aan de balken vastgeschroefd die een eindje verderop lagen. En daarmee konden we de ventilatorlamp toch op de oude plek hangen. Dit keer aan de houten plaat in plaats van aan de plastic schrootjes.

Ik ben er erg blij mee want de ventilator draait nu op de laagste stand en ik voel een licht verkoelend briesje langs mijn rug gaan. Op deze manier ga ik deze warme dag wel doorkomen 🙂