Project Bloembak (deel 2)

Gisteren had ik mijn parttime dag en die heb ik onder andere gebruikt om plantjes te halen voor de bloembak.

Om uit te zoeken welke vaste planten ik wilde hebben had ik een aardige site gevonden waar heel veel planten op stonden met daarbij hoe hoog ze worden en van hoeveel licht ze houden.

Deze webshop bleek ook gewoon een stenen winkel te hebben. Sterker nog… die lag in Knegsel! Dat is ongeveer een kwartiertje rijden hier vandaan! Met een boodschappenbriefje aan planten ben ik vrijdag dus naar Knegsel gereden.

Het was even zoeken want ze hebben er gigantisch veel keuze. Maar toen vond ik een systeem : de boompjes, grassen en grotere struiken stonden gegroepeerd buiten. De kleinere planten stonden binnen gegroepeerd op Kruiden, Varens, Vaste planten en eenjarigen. En die laatste twee groepen stonden op latijnse naam alfabetisch gesorteerd.

Het bleek dat niet alles wat op mijn lijstje stond nu te koop is. Zo zou ik heel graag de ouderwetse winterheide (latijnse naam : Erica) willen hebben maar die hebben ze pas in de herfst. Zo zijn ook de lentebollen nu nog niet te koop. Ook deze gaan na de zomer pas in de verkoop. Uiteindelijk ben ik dus met iets minder weer naar buiten gelopen dan op mijn lijstje stond. De rest ga ik in het najaar halen. Het is ook zeker geen straf om nog een keer door dat planten- en bomencentrum te lopen!

Het voorlopige resultaat is trouwens op de foto te zien. Het staat nu allemaal wat stijfjes maar dat komt nog wel goed. Het zijn nog kleine vaste planten en die worden vast nog wel wat breder en voller. Veel hoger zal het trouwens niet worden, want ik heb gekozen voor planten die niet hoger worden van 50 centimeter. En op de grotere kale plekken komt dus nog wat.

One comment on “Project Bloembak (deel 2)

  1. Update : Gisteren heb ik bij collega Anton een stekje van zijn kruisbessenstruik gekregen. Deze staat inmiddels ook in mijn bak. Misschien heb ik volgend jaar zomer dus 10 kruisbessen (het is nog maar een klein plantje) 😀