Project Bloembak

Dit weekend stond in het teken van project Bloembak.

Nadat Peter vrijdag avond nog de laatste bodemplank op maat had gezaagd kon de bodem afgemaakt worden. Daarna kon het plastic erin wat we op verschillende plaatsen hebben vastgeniet. De rest van het plastic hebben we maar weer naar binnen gevouwen want het bleek toch niet zo’n dik plastic te zijn als dat ik gehoopt had. Op deze manier hebben we meerdere lagen plastic (in de hoop dat dit lang goed blijft).

Vervolgens konden ook de deklatten vast-geschroefd worden. Op de foto hiernaast kun je zien dat de bak inmiddels ook waterpas stond (het scheelde bijna 10 centimeter van de ene kant naar de andere kant!!)

Vrijdag zijn we nog een ronde naar de Praxis gereden omdat ik daar de goedkoopste hydrokorrels had gevonden. Met 5 zakken van 40 liter en de inhoud van oude bloembakken kregen we het resultaat van de bovenste foto.

Vandaag zijn we twee keer op en neer gereden naar de Praxis omdat ze daar ook een ERG goede aanbieding hadden voor potgrond: 1 zak van 40 liter potgrond voor 99 eurocent plus 400 Airmiles. Omdat ik mijn Airmiles toch alleen maar gebruik om mijn auto te wassen, en ik nog heel veel Airmiles over had kon ik deze aanbieding niet laten schieten.

En dus hebben we vandaag ook nog eens 10 zakken van 40 liter potgrond in de bloembak gedaan.

Het resultaat is hier links te zien. De bak zit nog niet helemaal vol, maar als je gaat beplanten dan moet je nog wat gaten graven om de planten in te doen en dus zal het peil nog wel wat stijgen. Of misschien dat de zand nog wat aanzakt met een bui erover. In dat geval moeten er nog wat zakken potgrond in..

Al met al zijn we dus weer een heel stuk verder gekomen dit weekend. En nu de plantjes nog… En dat is nog best een gepuzzel.. het mag niet te hoog worden en niet te wild gaan groeien. Ik wil het hele jaar iets te zien hebben in mijn plantenbak (dus niet alleen eenjarige zomerbloeiers erin die in de herfst afsterven zodat je in de winter in een zandbak kijkt). En het mogen geen giftige planten zijn voor Diezel!

Maar het beplanten moet wachten tot een later tijdstip. Daarover in een latere weblog vast meer!