Laatste dag van de vakantie

Vandaag is de laatste dag van onze 1e zomervakantie dit jaar. Onze tweede klus – de bloembak – is nog niet helemaal klaar.

Reden daarvoor is het regenachtige weer van de laatste week.

Afgelopen vrijdag zijn we begonnen met bouwen. We hebben eerste het frame gemaakt met staanders van 7x7cm en de verbindings-balken van 4.5 x 7 cm. De hoogte is ongeveer 75 cm zodat je niet te diep hoeft te bukken om in de bloembak te werken. Aan de andere kant van het muurtje steekt de bak maar zo’n 15 cm boven het muurtje uit zodat je daar ook makkelijk in de bloembak kunt kijken.

Omdat het geen zin heeft om zo’n diepe laag zand/potgrond in de bak te doen hebben we net onder het midden een reeks extra balken gemaakt waar de bodemplanken op komen te rusten. Dat verstevigt trouwens ook meteen de constructie.

Zoals je ziet regende het daarna weer. Bovendien had ik me verrekend bij het kopen van het hout. Ik dacht dat de planken voor de bodem 20cm breed waren, maar die waren maar 15 cm breed. En dus kwam ik 1 plank tekort.

De dag erna zijn we weer verder gegaan met de ‘ombouw’ van vloerdelen. En ter bescherming van de hoeken (en om de lelijke uiteinden van de vloerdeelplanken te verbergen) hebben we er stalen hoekprofielen op geschroefd. Tot slot hebben we dek-latten op de bovenkant in verstek gezaagd. De deklatten zijn aan de bovenkant een beetje spits waardoor regenwater er makkelijk af kan lopen.

Tot zover zijn we gekomen. Ik heb vandaag de ontbrekende plank opgehaald maar het is zo’n regenachtig weer dat we niet verder zijn gegaan met de bloembak. Dit staat er dus nog open:

  • Bodemplank op maat zagen en in de bloembak schroeven.
  • De bloembak waterpas zetten
  • Plastic in de bloembak doen, langs de bovenrand vast nieten, het restant afsnijden en wat gaatjes in de bodem prikken.
  • De dek-latten vastzetten.
  • heeeeeeeel veel hydrokorrels en (pot)grond halen
  • plantjes kopen en planten

Maar dat gaat dus de komende tijd nog wel gebeuren. Ik ben tot nu toe erg trots op ons project. Er zijn wat schoonheidsfoutjes maar we zijn ook geen timmerman/vrouw.

Wat vinden jullie van de bak?

One comment on “Laatste dag van de vakantie