De afloop van klus 1 en start klus 2

Inmiddels is de tweede week van onze vakantie begonnen. Lees hier hoe het verder ging met onze grote klus in de eerste week van de vakantie:

Ik schreef dat we een klein busje hadden gehuurd bij Bo-Rent. Om dat busje op te halen moet je een geldig rijbewijs kunnen tonen en een poststuk van maximaal 30 dagen oud. We hadden de nieuwe TV-krant meegenomen in een gesloten plastic verpakking die naar ons geadresseerd was. Volgens Karel van Bo-Rent was dat geen geldig poststuk maar reclame.

Dus we moesten terug naar huis om iets anders op te halen wat volgens Karel dan wel geldig zou zijn (een brief van de belasting, een bankafschrift of een salarisstrook). De voorbeelden die Karel noemde krijgen we allemaal digitaal dus het enige wat nog recent was, was een envelop met een recente poststempel en ons adres. De brief die daarin zat hadden we niet meegenomen want Karel moet het poststuk inscannen en Bo-Rent heeft niets te maken met persoonlijke post die wij ontvangen. Maar ook dat bleek dus volgens Karel geen poststuk te zijn. Dat was alleen de envelop en hij wilde de brief hebben die erin zat. Op die brief zou dan een adres en een recente datum moeten staan. Ons argument dat de brief die erin zat echt wel naar ons geaddresseerd was (wie stuurt post naar persoon A geaddresseerd naar persoon B ???) en dat de poststempel aantoonde dat het recent was bleken bij Karel niets te veranderen.

Kortom : we kregen geen busje mee. Dat was dus de laatste keer dat wij nog ooit iets bij Bo-Rent gaan huren. Volgens de definitie van een poststuk hebben we twee keer een geldig poststuk aangeleverd en dat werd twee keer geweigerd.

Te boos om nog iets anders te verzinnen waarme we naar de stort konden rijden met al onze rommel hebben we besloten daarmee te wachten tot na het weekend. En dus hebben we vrijdag nog besteed aan het uitzoeken van een houthandel voor klus 2: het maken van een bloembak voor in de tuin.

Uiteindelijk bleek ‘de Vleut‘ voor ons de goedkoopste optie te zijn. En na een weekendje met andere afspraken hebben we maandag het aanhangwagentje van schoonvader Henk geleend waarmee we 3 keer naar de stort zijn gereden en een keer naar ‘de Vleut’ om het hout op te halen voor de bloembak.

Helaas was het vandaag te nat om aan de bloembak te werken (alles moet nog op maat gezaagd en vervolgens in elkaar geschroefd worden. Dus hopelijk word het weer iets beter. Dan kunnen we verder met de tweede grote klus.

Photo by Sneaky Elbow on Unsplash