Klus 1 bijna af

De belangrijkste klus voor deze vakantie is al bijna af : De schuur opruimen.

Vanochtend zijn we begonnen met alle spullen uit de schuur te halen. Datgene wat weg moest kwam op een grote berg en datgene wat mocht blijven werd op de tuintafel neergelegd. Na zo’n 2 uurtjes was dit het resultaat. Boven zie je wat er weg mocht en dit bleef er over :

Daarna was het een kwestie van de grond goed vegen (er lagen veel muizen/rattenkeutels) en konden er wat stellingen in elkaar gezet worden. Deze stellingen waren daarna zo vol met de blijvers. Maar wat een ruimte hebben we nu!! Er moeten nog wat stellingen bij komen, want dat maakt het wel een stuk overzichtelijker. Maar voor nu is het alvast een heel goed eindresultaat.

Terwijl Peter en Priscilla alles weer ingeruimd hebben, ben ik begonnen aan het naaien van een opberghoes voor de tuinstoel-kussens. Ik heb de hoes van oude gordijnstof gemaakt (heel erg “Sound of Music” 😉 ). Ons ‘Pfaffke’ (de naaimachine) knorde er vrolijk op los en ik ben ook hier erg tevreden over het resultaat.

Er is nog ruimte voor 1 of 2 kussens. De grootste uitdaging was : hoe maak ik de hoes ‘dicht’ ? ik heb uiteindelijk gekozen om de oude zomen – die ik weg moest knippen om een mooi stuk stof te krijgen voor de hoes – te hergebruiken als linten waarmee ik de hoes dicht kon strikken. Ik ben geen naaister dus het ziet er misschien een beetje rommelig uit, maar ik ben er trots op!!

Ow.. en waarom de klus nu nog niet af is? De enorme berg ‘weg’ ligt nog in de tuin… Daarvoor hebben we morgen een klein busje gehuurd waarmee we 2 keer naar de stort kunnen rijden. Een aanhangwagentje had misschien ook gewerkt, maar dan hadden we waarschijnlijk nog vaker moeten rijden.