Goudsmit Magnetics in het nieuws

Het bedrijf waar Peter werkt wordt vandaag genoemd in het Eindhovens Dagblad.

In het artikel van het ED wordt uitgelegd hoe een medisch bedrijfje uit Eindhoven iets ontwikkeld heeft waarmee vroeg ontdekte gevallen van borstkanker – waarbij de tumor dus nog erg klein is – makkelijk kunnen worden gemarkeerd. Nu gebeurt zo’n lokatie-bepaling meestal vlak voor de operatie door middel van nucleair materiaal of een metalen draadje. Dit moet door een radioloog gebeuren.

Met de nieuwe methode kan er een heel klein magneetje ingebracht worden met een naald. Dit gebeurt volgens het artikel door de cardioloog. Dat lijkt mij een beetje raar (ik had eerder de oncoloog gedacht) maar dat zal dan wel zo zijn.

Het is niet altijd mogelijk is om meteen te opereren omdat de chirurg op dat moment geen tijd heeft of vanwege een andere reden. Met behulp van dat magneetje kan de chirurg nog steeds de exacte plek van de tumor vinden ook al is de operatie weken later.

Ik vind het een super uitvinding! Ik heb vlak na mijn transplantatie een aantal keren een nucleair onderzoek gehad en ik vond die radioactieve rommel in mijn lijf maar niks. In mijn geval was het daarna flink drinken en ik plastte het diezelfde dag nog uit. Maar als nuclair materiaal in mijn borst gespoten zou worden en ik zou er dan nog een paar dagen/weken mee rond moeten lopen… brrr.. Nee, dan doe mij dat magneetje maar!!

Foto : © Sirius Medical