Anders eten vs dieten

De meesten van jullie is het ongetwijfeld al opgevallen : ik ben geen ko(a)la-beest meer..

Ik ben gestopt met het drinken van cola en ben overgestapt naar bubbelwater. Waarom? Omdat ik iets aan mijn gewicht wil doen, maar ik wil niet op dieet.

Mijn gevoel bij ‘op dieet’ is dat je niks meer mag en de hele dag geobsedeerd bent door wanneer en wat je nog wel mag eten en daardoor dus ook de hele dag honger hebt. Bovendien doe je een dieet met behulp van een dietist, een boek of een vereniging.

Nee, dieten is niks voor mij, dat zou ik niet volhouden. Maar er is ook zoiets als ‘anders gaan eten’. Want ik weet echt wel wat goed is voor mij en wat niet. Dus als ik mijn eetpatroon stap voor stap aanpas, dan houd ik het vol. Dat duurt natuurlijk langer dan zo’n crash-dieet, maar dat maakt me niets uit. Beter langzaam volhouden dan hard crashen en dan weer terug jo-jo-en.

Stap 1 in het verhaal is dus het vervangen van cola door water. Inmiddels ben ik ook begonnen met wat ik stap 2 noem en dat is het laten staan van snacks (chips) na het eten. Niet dat ik nooit meer chips eet, maar het is in ieder geval een stuk minder.

En verder probeer ik gezonder (en minder vet) te eten, maar daar beperk ik mezelf dus nog niet in. Ik eet nog gewoon een lekker bord avond-eten. En deze week zal het ook wel lastiger worden om gewicht kwijt te raken met mijn kaasfondue van zondag en het uit eten van vandaag. Maar soms moet je even genieten, dat hoort er ook bij.

Ik zie in de spiegel en op mijn Wii trouwens dat de stappen die ik al genomen heb wel degelijk effect hebben en dat stimuleert me enorm. Ik vind het zelfs leuk om op het balanceboard te staan en te zien hoe mijn poppetje (de Mii) zich opblaast terwijl mijn gewicht in beeld komt 😀

En dat terwijl ik al jaaaaaren de weegschaal gemeden heb 🙂