De Rhedense Fiets4daagse

De afgelopen week heb ik samen met mijn moeder de Rhedense fiets4daagse gefietst. Vier dagen op rij, 50 kilometer per dag.

Dag 1 ging langs wat oude dorpjes en over mooie heide. Het was droog, warm weer en met mijn nieuwe fiets hebben we een lekkere dag gefietst. Nadeel : doordat ik mezelf met factor 50 had ingesmeerd kon ik mijn warmte niet kwijt (ik had mezelf ‘dichtgeplakt’ dus zweten was moeilijk). Toen ik van de fiets afstapte was het dan ook echt te heet.

Dag 2 ging langs de IJssel naar Doesburg en meer kleine dorpjes. De temperatuur was nu beter (ongeveer 25 graden) en de pijn aan mijn stuitje toch al duidelijk voelbaar na gisteren.

Dag 3 was de ‘berg-etappe’. Vanuit Dieren ging het via Rheden naar Arnhem (ik ben tot aan het openluchtmuseum geweest) en vanaf daar via de Posbank weer terug naar Dieren. Een paar flinke bulten waar je overheen moest dus. En zelfs met een fiets met trapondersteuning was het flink doortrappen om boven te komen! Voordeel is wel dat je daarna weer heerlijk hard (en dus koel!) naar beneden kon suizen.

Dag 4 ging eerst de IJssel over bij Zutphen en daarna door weilanden (en gelukkig ook veel bos) via Bronckhorst (wat een mooi dorpje!!) naar een bierbrouwerij. Deze laatste dag was het eigenlijk veel te heet om te fietsen (34 graden), maar om de medaille te halen moesten we toch nog een dagje fietsen!

De medaille is dus binnen! Inclusief een enorm pijnlijk stuitje en flink bijgebruinde ledematen. Of ik volgend jaar weer meedoe? Ik weet het nog niet. Pratend op een bankje met andere mensen kwam ik erachter dat er hier in Eindhoven ook een meerdaagse fietstocht georganiseerd wordt. En die start ongeveer 2 kilometer van mijn huis vandaan!! Waarschijnlijk wordt het volgend jaar dus de Eindhovense Fiets3daagse 🙂