Webinar Coronavirus en niertransplantatie

Vanavond heb ik een webinar georganiseerd door Nierpatienten vereniging Nederland (NVN).

De webinar wordt gehouden van 19:00 tot 20:00 uur en wordt samen met het Leids Universitair Medisch Centrum, het Erasmus MC, de Nederlandse Federatie voor Nefrologie en het Landelijk Coordinatieteam Nefrologie gehouden.

Tijdens het webinar komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Informatie over het coronavirus (COVID-19) en wat dit voor u betekent
  • Huidige feiten en cijfers
  • Veiligheid ziekenhuisbezoek, ziekenhuisopnames en het herstarten van het transplantatieprogramma
  • Hoe om te gaan met de 1,5 meter maatschappij en de versoepeling van de coronamaatregelen
  • Hoe om te gaan met gevoelens van angst en onzekerheid

Vooral dat eerste punt vind ik erg interessant. De kans dat ik het krijg is niet groter dan bij andere mensen die zich gedragen zoals ik. Maar wat zijn de gevolgen als ik toch Corona krijg? Heb ik een verhoogde kans om op de IC terecht te komen of juist niet? Allemaal vragen die ik vanavond beantwoord hoop te krijgen.

De huidige feiten en cijfers geloof ik wel. Die houd ik zelf ook goed in de gaten. Het is hier in de Kempen redelijk rustig de laatste weken. Het aantal patienten loopt maar met een paar per dag omhoog en er gaan bijna geen mensen meer het ziekenhuis in. Ik ben ook niet bang om op ziekenhuis bezoek te gaan (in augustus moet ik weer). De gevoelens van angst en onzekerheid zijn bij mij niet enorm aanwezig.

Al ben ik wel benieuwd naar dat 4e puntje : hoe om te gaan met versoepeling van de corona-maatregelen? Volgende week gaan restaurants bijvoorbeeld weer open voor 30 gasten. Maar ik zou me toch niet prettig voelen als ik dan al zou gaan uit eten.

Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden op mijn vragen in deze webinar. Als je de webinar gemist hebt, dan wordt de webinar opgenomen en kun je deze later alsnog een keer bekijken.

Update 19:11
Ik probeer al vanaf 18:55 in te loggen maar ik krijg OF geen verbinding OF ik kan het wachtwoord invoeren en krijg dan geen verbinding:

The service is unavailable.

Update 19:20
Het inloggen is inmiddels gelukt maar ik ben bang dat ik het antwoord op mijn grootste vraag gemist heb… Binnenkort dus toch maar even de opnames terug kijken.

2 comments on “Webinar Coronavirus en niertransplantatie

  1. Heb je de mail ontvangen van nieren.nl na het webinar? Met de terugkijklink, evaluatieformulier en informatie waar je met je vragen terecht kunt.

    • Ja, die heb ik gezien (de link naar de opname staat inmiddels in mijn bericht). Ook het eerste deel wat ik gemist had heeft me niet direct de duidelijkheid gegeven die ik zocht. Maar het is me wel duidelijk dat ik als transplantatie-patient in de risico-groep hoor en ik ook na de versoepeling van de maatregelen zelf goed moet blijven bepalen wat ik wel en niet veilig vind voor mezelf. Ook al zijn de regels versoepeld, als ik mij daar niet prettig bij voel dan zal ik mezelf strengere regels opleggen.