Eindelijk een onderhoudsbeurt voor mijn auto

Eens in de zoveel tijd (ik vermoed elk jaar) dan piept mijn auto dat hij onderhoud wil. Zo ook een maand geleden.

Omdat ik amper nog ergens heen rijd met mijn auto was het me niet opgevallen. Maar het leek me wel handig om het onderhoud in deze periode te doen. Ik had de auto toch niet nodig!

En dus maakte ik een afspraak met de garage voor een onderhoudsbeurt. Op mijn vrije parttimedag (twee weken terug) was wel het makkelijkste. Ik bracht de auto netjes voor 8:30 naar de garage en liep weer naar huis.

Rond 13:00 werd ik gebeld. Een aantal dingetjes die nog in de garantie vielen hadden ze kunnen doen, maar omdat ik mijn onderhoudsbeurt niet had aangemeld via Leaseplan mochten ze verder niks doen.

*zucht*

Ja, maar dat was nooit! Normaal gesproken maak ik een afspraak met de garage en als er dan iets aan de auto moet gebeuren dan regelt de garage dat wel met de leasemaatschappij!!
De garage vond het ook heel vervelend, maar Leaseplan was blijkbaar strenger geworden.

*zucht*

En als ik vandaag nog die afspraak inplan voor bijvoorbeeld morgen. En dat de garage dan vandaag mijn auto gewoon klaarmaakt en dan doet alsof dat morgen gedaan is? Nope.. dat hadden ze een keer eerder gedaan en toen dreigde de leasemaatschappij dat ze de komende maanden helemaal geen onderhoud meer mochten doen op alle leaseauto’s van Leaseplan.

*mega-zucht*

Ik heb diezelfde dag dus een nieuwe afspraak gemaakt voor vandaag en vanochtend opnieuw voor 8:30 mijn auto gebracht (en weer terug naar huis gewandeld). Deze keer is het gelukkig wel allemaal goed gekomen, maar ik heb mijn lesje wel geleerd. Voortaan altijd eerst een afspraak boeken via de leasemaatschappij en dan pas naar de garage.

Image by Rudy and Peter Skitterians from Pixabay