One Sheet Wonder

Gisteren was het de tweede dinsdag van de maand. Normaal gesproken zou ik dan mijn vriendengroep treffen voor ons maandelijkse etentje in een restaurant.

Helaas heb ik mijn vriendengroep vanwege Corona al 3 maanden niet meer gezien. Ik vond het dus tijd om ze een kaartje te sturen.

In de nieuwsbrief van Leonie – mijn leverancier van hobbyspulletjes van Stampin’up! – stond iets over een One Sheet Wonder. Dat wilde ik ook wel een keer proberen!

Uit de nieuwsbrief van Leonie

Een One Sheet Wonder is een geweldig hulpmiddel om snel veel kaarten te maken. Je neemt een velletje Designer Series Paper en knipt deze volgens de aanwijzingen in stukken. Deze stukken kun je vervolgens matten op coördinerend cardstock en op verschillende manieren combineren om de basis van je kaarten te maken. Je hoeft alleen nog een spreukje of afbeelding toe te voegen. Het is ook leuk om het ontwerp uit meerdere vellen Designer Series Paper te snijden om zo nog meer mogelijkheden te creëren. Het is ook een prima manier om de embossing folders weer eens te gebruiken die dan wat meer interesse in de achtergrond kunnen bieden.
Hieronder volgen de instructies om een stuk 6” x 6” Designer Series Paper te snijden om de kaarten te kunnen maken zoals ik dat deed. Je kunt natuurlijk ook een stuk 12” x 12” Designer Series Paper eerst in 4 delen snijden om er 6” x 6” vellen van te maken.

Eerst snijd je het papier op 1,1 cm. Dit geeft je je eerste paneel van 1,1 x 15,2 cm (deze kun je op maat snijden nadat je hem hebt geplakt op je kaart.
Vervolgens snijd je op 9 cm.
Je hebt nu 3 stroken papier. De dunste leg je aan de kant en je begint met de strook van 9 cm breed.
Deze snijd je op 12,5 cm. Nu heb je een paneel van 9 x 12,5 cm en een paneel van 9 x 2,7 cm.
Nu pak je de strook van 5,1 cm breed.
Deze snijd je op 7,6 cm en op 3,8 cm
Nu heb je een paneel van 7,6 x 5,1 cm. En twee panelen van 3,8 x 5,1 cm.
Door deze aanwijzingen nog eens te volgen met een tweede velletje met een ander patroon, kun je de verschillende patronen combineren en heb je voldoende paneeltjes van 3,8 x 5,1 cm om een leuke collage te maken.

Ik heb bovenstaande instructies gevolgd met twee halve pagina’s van 12″x12″ designer papier. En daarmee heb ik dus bovenstaande kaarten gemaakt. Naast het papier heb ik dus ook nog effen papier gebruikt en natuurlijk allerlei stempels en snijmallen.

Hieronder staan de kaarten nog een keer:

Ik vind het resultaat erg leuk!

One comment on “One Sheet Wonder

  1. Zo leuk dat je die one sheet wonder ook echt hebt gebruikt. Zelf vind ik het ook superhandig als uitgangspunt voor een kaart. Alleen nog een spreuk of afbeelding erop en klaar. En ontzettend lief dat je je vrienden verrast met zo’n mooie kaart.