Mijn non-bucket-list

Hoe ziet mijn non-bucket-list eruit? Lees hieronder verder over mijn lijst met dingen die ik zeker NIET wil doen voordat ik dood ga.

Inmiddels zit ik al ruim 7 weken thuis te werken. Veel interessants gebeurt er dus niet meer in mijn leven. En omdat ik toch wat wilde plaatsen in mijn web-log heb ik op internet gekeken naar leuke blog-ideetjes. En deze kwam daaruit : Je NON bucket list.

Een bucket-list ken je waarschijnlijk al : de lijst met dingen die je perse nog gedaan wilt hebben voordat je dood gaat. Maarja.. stel dat je volgende week Corona krijgt en op de IC ligt.. Vond je het dan echt belangrijk om je hele lijst gehad te hebben?

Nee, ik denk dat een Non bucket lijst veel interessanter is. Want waarom staat zoiets dan op mijn lijst? Dus hier komt mijn (voorlopige) NON Bucket lijst in willekeurige volgorde en geinspireerd op ideeen om juist een bucket lijst te maken :

  • Bungee jumpen / parachute springen
    Ik snap gewoon niet wat er leuk kan zijn om jezelf aan een elastiek naar beneden te laten vallen of uit een vliegend vliegtuig te springen.
    Eerlijk gezegd zou ik veel te bang zijn dat het elastiek knapt of de parachute mijn gewicht niet kan dragen.
  • Een marathon rennen
    Ik heb ooit de Vierdaagse van Nijmegen gewandeld (4×40 kilometer) en daar ben ik nog steeds best trots op. Maar om ruim 42 kilometer te rennen lijkt me echt helemaal niks. Ik heb de conditie niet en ik voel me ook totaal niet geroepen om die conditie op te doen. Ik heb bewondering voor de mensen die het wel (willen) doen maar het is ECHT NIET mijn ding.
  • Wonen in een ander land voor ten minste zes maanden
    Ik reis best graag en ik vind dat ik ook al redelijk wat van de wereld heb gezien, maar ik ben toch altijd weer blij om weer thuis te zijn en de buurt van mijn familie en vrienden. Sterker nog, ik denk dat ik bij dit punt de tekst ‘ander land’ misschien nog wel kan vervangen door ‘andere provincie dan Noord-Brabant’. Ik heb de eerste 17 jaar van mijn leven in Limburg gewoond, maar Noord-Brabant is nu echt mijn thuis.
  • Leer motor-rijden
    Ik heb een hele rare kronkel in mijn hoofd. Het begint met mijn angst om mijn vingers te breken. Een goede werking van mijn vingers is namelijk belangrijk voor me. Toen ik nog accordeon speelde had ik ze nodig maar ook tijdens mijn werk zijn mijn vingers de beweeglijkste delen van mijn lichaam. Mijn vingers breken betekent dat ik mijn werk en hobbies (tegenwoordig pistool schieten en kaarten maken) niet meer kan doen. De kronkel in mijn hoofd zegt mij dat als ik op een motor ga zitten, dat de kans groot is dat ik ermee ga vallen. En als ik val, dan vang ik mezelf op met mijn handen en breek ik mijn vingers. Dat wil ik niet, dus ik mag niet vallen, dus ik mag geen motor rijden. Ditzelfde geldt trouwens ook voor achterop een motor zitten.
  • Leer skieen
    Zie redenatie hierboven : Skieen betekent vallen, vallen betekent gebroken vingers. Ik wil geen gebroken vingers dus wil ik ook niet skieen.

    De reden waarom ik het vreselijk vind wanneer mensen met hun vingers ‘knakken’ heeft trouwens ook met die angst voor gebroken vingers te maken. Je mag je hele lijf ‘knakken’ (Peter kan dat uit de kunst) maar niet je vingers!!
  • Leer duiken
    Ik denk dat dat ik bang ben voor water in mijn gezicht. Tijdens het douchen probeer ik zoveel mogelijk te vermijden dat ik met mijn gezicht in de douchestraal sta. En ik heb vroeger gezwommen (minstens 30 jaar terug), maar dan wel met mijn hoofd boven water. Misschien is de angst onstaan toen ik tijdens een zwempartijtje ooit de wildwaterbaan in ben geweest. Ik werd onder water getrokken door de waterstroom en kwam bijna niet meer boven. Ik ben toen echt bang geweest om te verdrinken. Water in mijn gezicht wekt misschien onbewust die angst weer op. Sindsdien voel ik me niet meer vrij in zwemwater. Laat staan helemaal onder water gaan tijdens een duik…brrr.. ik moet er niet aan denken!

Dit zijn de dingen die ik op dit moment kan bedenken. Misschien zijn er nog wel meer dingen. En dan schrijf ik er ooit nog een keer een aanvulling op.

Welke dingen zouden op jouw non-bucket-list komen?

Photo by M.T ElGassier on Unsplash

One comment on “Mijn non-bucket-list

  1. ‘Leer duiken’ staat er bij mij ook op, net zoals parachutespringen en bungeejumpen. Misschien is angst genetisch bepaald, want ook ik heb een hekel aan water en ben bang om te vallen (zet me gerust op een hoog punt, maar no way dat ik op een wankele ladder ga). Mensen verbazen zich nog wel eens dat ik niet kan zwemmen en toch graag ga cruisen. Maar goed: zo’n cruiseschip is niet te vergelijken met een kano; die kiept echt niet zomaar om.