Wandelen via knooppunten

Peter en ik wilden vandaag een stukje wandelen door een bos met vennen en heide in de buurt. Maar de parkeerplaats leek drukker dan we hadden gehoopt. Maar goed dat we onze wandelkaart bij ons hadden!

Een hele tijd terug meldde ik al dat ik Falk VVV Wandelkaarten had gekocht van de omgeving waar ik woon. Van de mooiere delen heb ik een scan gemaakt op A4 formaat en deze heb ik gelamineerd. Als we ergens heen gaan hebben we dus altijd een detailkaart van de wandelpaden in het desbetreffende gebied.

Meestal hebben we voordat we vertrekken ons ‘rondje’ al gepland (lees: de knooppunten met watervaste stift op een stukje plakband erbij geplakt), maar deze keer moesten we dus ter plekke onze route aanpassen. En dan zijn die wandelkaarten erg handig! In plaats van langs de vennen en heide besloten we de andere kant op te lopen door de bossen. De meeste mensen lopen namelijk langs de vennen omdat het daar wat afwisselender is.

En dus hebben we ondanks de drukte op de parkeerplaats toch lekker rustig kunnen wandelen! Even geen geraas van auto’s maar het ruisen van de bladeren, het kraken van half omgevallen bomen die ten elkaar aan schuurden en het fluiten van ik weet niet hoeveel vogels!