We hadden gisteren nog wat italiaanse roerbakgroenten over. En daar bedacht ik een lekkere lunch mee voor vandaag!
Ik had afgelopen weekend appelflappen gebakken met oude appels die er nog steeds in de fruitmand lagen. En daar had ik nog wat bladerdeeg van over. En eieren hebben we eigenlijk altijd wel in huis.
Bladerdeeg + groenten + ei = Quiche!!
Ik heb de groenten (ik gok dat het nog ongeveer 150 gram was) even aangebakken met wat kerrie en paprika. Ondertussen heb ik 2 plakjes bladerdeeg laten dooien en 2 eieren losgeklopt. En omdat ik een enorme kaasliefhebber ben heb ik natuurlijk ook nog wat smalle plakjes kaas afgeschaafd.
Daarna was het een kwestie van samenstellen: Een klein ovenschaaltje, bakpapier erin (dan weet ik zeker dat het niet plakt), ontdooit bladerdeeg erin, beetje groenten erin, paar plakjes kaas erover, rest van de groenten erin en daarna de losgeklopte eieren eroverheen.
Even het schaaltje wat schudden en tikken op het aanrecht om ervoor te zorgen dat het ei overal in de ‘gaatjes’ terecht komt en de oven in: 175 graden voor ongeveer 20 minuten.
En tadaaaa, zie hierboven het resultaat!!
Ik vond het erg geslaagd. Ga ik het vaker doen? Misschien wel..