Ben ik een ‘zwakkere’ van de samenleving?

Sinds het corona-virus in Nederland voor het eerst gevonden werd vraag ik me al af of ik me extra zorgen moet maken omdat ik met mijn donornier extra risico loop.

Vandaag las ik eindelijk iets over mensen met een niertransplantatie en corona. Op de site nieren.nl staat het volgende:

Als transplantatiepatiënt hebt u net zo veel risico om besmet te raken met het coronavirus als voor ieder ander. Omdat het een nieuw virus is, heeft niemand er nog antistoffen tegen. Mogelijk hebt u wel meer kans om ernstig ziek te worden van het virus. Het is nog niet bekend of transplantatiepatiënten hier echt meer risico op hebben. Over het algemeen zijn mensen wel vatbaarder voor infecties als ze medicijnen tegen afstoting gebruiken. 

Eigenlijk weet ik het nu dus nog steeds niet. Er is blijkbaar nog niet veel onderzoek naar gedaan. Maar ik neem het zekere voor het onzekere en schaar mijzelf bij de zwakkeren van de samenleving. Ik probeer zoveel mogelijk thuis te blijven en ga alleen nog maar naar buiten als ik een boodschap moet doen of als ik in de bossen wil gaan wandelen.

En ondertussen hoop ik niet dat ik of iemand in mijn omgeving ziek wordt. Dus hierbij een oproep naar mijn omgeving: doe voorzichtig, doe verstandig en heb geduld!

Hopelijk is er na de zomer een vaccin beschikbaar wat in de griepspuit mee kan. Tot dan zal ik erg terughoudend zijn in mijn contact met anderen.

2 comments on “Ben ik een ‘zwakkere’ van de samenleving?