De voor- en nadelen van afvallen

Sinds ik in oktober besloten heb dat ik iets aan mijn gewicht moest gaan doen ben ik nu ruim 10 kilo kwijt. Best behoorlijk, maar het is door heel veel mensen nog niet te zien. OK, mijn gezicht is wat ‘spitser’, maar mijn figuur lijkt nog steeds hetzelfde.

Toch merk ik zelf wel al voordelen (en ook nadelen):

Zo ben ik tegenwoordig minder snel buiten adem als ik vlug ergens heen moet of een trap op moet lopen. En laatst, toen ik mijn schoenveters vast deed, kwam ik ineens tot de conclusie dat ook dat makkelijker gaat. Blijkbaar zijn er toch wat centimeters van mijn middel af, want ook broeken die al op het stapeltje “(te) strak” lagen lijk ik nu weer in te krimpen.

En ik heb het niet bevestigd gekregen van de tandarts, maar ik weet bijna zeker dat het omschakelen van cola naar water ook een goede invloed op mijn gebit heeft, voornamelijk voor mijn tandvlees.

Maar nadelen zijn er ook. Want afvallen lukt niet als je niets verandert aan je eet-patroon. En dat is soms best lastig, vooral als ik een reclame van een pizza-merk op televisie zie! En wat zou een dikke plak cheddar over de macaroni lekker smaken hmmmm…

Gelukkig heb ik dat laatste helemaal zelf in de hand. Of zoals mijn nichtje zei: “Ik mag alles eten, ik mag het alleen niet altijd.”

Voorlopig neem ik dat nadeel dus ook maar voor lief. Want het kortdurende gevoel bij het eten van zo’n pizza weegt niet meer op tegen de dingen die ik moet doen om die calorieen vervolgens weer kwijt te raken.