HIO spelletjesdag

Vandaag had ik weer mijn HIO spelletjesmiddag en het was weer erg gezellig.

Deze keer was het bij Ingmar en rond 13:00 verzamelden daar ook nog Edwin en zijn dochter Lise en Lou en zijn dochter Sabine. Met z’n zessen hebben we daarna ongeveer 8 uur spelletjes gespeeld (incl. pizza toen het etenstijd was).

Deze keer hebben we de volgende spellen gedaan:

  • Obscurio – Dit spel is cooperatief met een verrader. Daardoor krijgt het nog wel een dimensie erbij. Ik had het spel al 2 keer eerder gespeeld en ik merk dat het echt scheelt of je je medespelers kent of niet. Want deze keer ging het een stuk makkelijker!
  • Port Royal – Een spel waarbij je vooral tactisch moet spelen met een gok-element erbij. Gok je goed, dan heb je voordeel. Gok je verkeerd, dan verlies je je kaarten.
  • Beverbende – Kaartspel waarbij je goed je kaarten moet onthouden en slim moet ruilen met je medespelers. En vooral : op tijd aangeven dat je wilt stoppen!
  • Camel Up – een erg grappige kamelenrace. Je kunt gokken wie de etappe of de hele race gaat winnen. Maar met de uitbreidingen erbij is dat niet meer zo voor de hand liggend als eerst.

De tijd vloog vandaag weer voorbij en dat is een teken dat ik me echt vermaakt heb vandaag. Over een maandje of wat dan spelen we weer!