Opruimen

Hebben jullie dat ook? Dat de chaos alleen maar groter wordt zodra je gaat opruimen?

Het is vandaag mijn parttime dag. En omdat ik vind dat ik op mijn parttime dag minstens 2 uur nuttig huishoudelijk werk moet doen heb ik vandaag mijn hobbyhokje eens onder handen genomen.

Aan mijn buro had ik nog maar een werkplek ter grootte van een A4’tje. Mijn verrijdbare ladenblok naast mijn buro kon ik niet meer verplaatsen omdat er een halve meter aan papier, boeken, CD’s en DVD’s op lag. En daarom kon ik ook geen spullen meer in de kast doen want daar stond het ladenblok voor.

Het plan:

  1. Het ladenblok moest weer verrijdbaar worden.
  2. De inhoud van de kast moest beoordeeld worden of dat allemaal nog wel bewaard moet worden (of misschien langdurig naar de opslag moet)
  3. Mijn buro moest weer werkruimte krijgen.

Eerst moest dus alles wat op het ladenblok lag naar mijn buro… Het beetje werkruimte wat ik er had was nu helemaal weg.
Daarna kon de kast open. Daar heb ik een flinke stapel mappen uitgehaald die naar de opslag kunnen. En ik heb een gedeelte meteen de papierbak in gekieperd. Toen ik daarna de spullen in de kast had gedaan en deze vol zat leek mijn buro nog steeds ontploft. Hoe kan dat nu??? Ik ruim op! Hoe kan ik nu meer spullen hebben dan net??

Uiteindelijk heb ik dus ook de planken boven mijn buro eens wat kritisch bekeken. Ook daar kon nog wel e.e.a. weg zodat ik ruimte kreeg om dingen van mijn buro naar de planken erboven te verplaatsen.

En zo werd het toch langzaam minder chaotisch.

Ik moet dadelijk nog even langs de opslag en de tweedehands winkel en dan heb ik mijn parttime-taak weer gedaan voor vandaag!

Afbeelding van Andreas Lischka via Pixabay