Dierenpark de Oliemeulen

Gistermiddag zijn Peter en ik naar Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg geweest.

Aanleiding was een uitzending van “Secret Life of the Zoo” van een paar dagen eerder waar ze pijlgifkikkertjes lieten zien. Peter heeft zelf ook gifkikkertjes gehad en herinnerde zich een ‘dierenpark’ waar je meerdere soorten kunt bekijken.

De toegang was maar 12 euro per persoon. Vergeleken met Wildlands in Assen een schijntje! Eenmaal binnen begreep ik ook waarom het niet zo duur is… Het is een oude boerderij waar beneden en boven wat terrariums staan met gifkikkers, gekko’s, spinnen, slangen, schildpadden, wandelende takken en een krokodil.

Buiten waren nog wat hokken met aapjes (die zaten in hun binnenverblijf want het was te koud) , lama’s, roofvogels en ara’s. En dat was het!

Toch vond ik het wel leuk om een keer die gifkikkers te zien. Ik denk dat we in een uurtje door het ‘park’ gewandeld zijn. Daarna zijn we weer naar huis gegaan terwijl ik nog steeds het idee had dat ik krekels en fruitvliegjes in mijn haar had. Die werden daar namelijk levend verkocht als voer voor de reptielen. Brrrrr…