Nieuws uit Maastricht

Vanmiddag kwam het beloofde telefoontje uit Maastricht met de richtdatum voor de operatie en wat ze dan gaan doen.

Ze hadden me vorige week donderdag al verteld dat mijn eigen vaten waarschijnlijk te dun zouden zijn. Maar dr. Tordoir wil toch graag zelf zien hoe ‘dik’ mijn ader in het echt is voordat hij besluit om een kunststof vat te plaatsen.

Oftewel : ik krijg een sneetje in mijn elleboog om mijn eigen vat te bekijken (hopelijk kunnen ze het litteken van november vorig jaar hergebruiken) en als er toch een kunststof vat nodig is ook nog een sneetje in mijn schouder.
De voorlopige datum die nu genoemd is : 14 maart 2014. Dat is trouwens nog onder voorbehoud dat dr. Tordoir dan kan (niet ziek of anders verhinderd is) en dat er geen spoedgevallen (lees : dichte shunts die gedotterd moeten worden) tussendoor komen.
Deze datum betekent trouwens een opname op de 13e maart, de operatie op de 14e en hopelijk diezelfde dag nog naar huis. Alhoewel ik het eigenlijk best een veilig idee vind als ik dan nog een nachtje moet blijven. Waarschijnlijk vinden ze het in Maastricht onzin want die shunt werkt gewoon, maarja… die ervaring heb ik nog niet.