Een terugblik op 2019

Het is vandaag de laatste dag van 2019. Tijd om terug te kijken naar dit jaar vol vrolijke maar ook verdrietige gebeurtenissen.

Januari
2019 begon vermoeiend, maar na een gezellige nieuwjaarslunch met mijn vriendengroep leek de normale sleur weer begonnen te zijn.
Ik liet mezelf steunzolen aanmeten waardoor ik hopelijk minder pijn aan mijn voeten zou krijgen.
Halverweg januari ging de cavia van Priscilla dood, maar gelukkig hadden we niet snel daarna 2 nieuwe cavia’s : Izzy en Cherry. Met Diezel zijn we nog naar de dierenarts gegaan, maar hij mankeerde gelukkig niks ernstigs.

Februari
Februari vloog voorbij met links en rechts een etentje. Deze maand kon ik weer gaan knutselen bij Margriet en gingen we weer wandelen.

Maart
In Maart kwam er een goede actie van Specsavers voorbij waardoor ik een jaar eerder dan gepland een nieuwe bril heb gekocht. Mam en Sandra kwamen terug van een fijne vakantie naar de Canarische Eilanden en samen met Sandra ben ik naar de Efteling geweest.

April
We hebben een vriendengroep weekend in de buurt van Roermond. Mijn controle in het ziekenhuis van Maastricht is helemaal goed. Pris heeft een boekenbeurs in Hoevelaken en dus gaan Peter en ik naar een museum in de buurt.

Mei
Pris slaagt ruim voor haar pedagogiek examen. Mijn moeder krijgt te horen dat de kanker weer terug is en we moeten een keuze maken : behandelen of niet?
Als klap op de vuurpijl ontdekken we een lekkage in waterleiding van de oude keuken waardoor de hele vloer daar nu doorweekt is…

Juni
Mam gaat zienderogen achteruit en op 14 juni sterft ze. Het is een dubbel gevoel want ergens ben ik blij dat ze geen pijn meer hoeft te lijden.

Juli
Peter tekent een jaarcontract en daar zijn we allemaal erg blij om. Hij verkoopt zijn oude auto en rijdt sindsdien in de auto van mam. Aan het einde van de maand heb ik eindelijk vakantie, maar het is te heet om iets te doen.

Augustus
In mijn zomervakantie gaan we op vakantie, repareren we eindelijk de schade die de lekkage had gemaakt en ga ik geregeld samen met mijn zus naar ons ouderlijk huis om het leeg te ruimen.

September
Ik vier een sobere verjaardag. Een paar weken later koop ik een gloednieuwe vouwwagen. We kunnen hem over een aantal weken pas ophalen. We gaan naar een museum waar een expositie is over het feit dat 75 jaar geleden Veldhoven bevrijd is. Op de laatste dag van september gaan mijn zus en ik naar de notaris om de verkoop van ons ouderlijk huis te tekenen.

Oktober
Ik heb mijn allereerste pedicure behandeling en het bevalt best goed. Peter haalt zijn hoogwerker certificaat. Samen met een collega ga ik naar de grootste spelletjesbeurs van Europa (of van de wereld?).

November
Op allerzielen is er een mis voor mam. Nu we de afhandeling van de erfenis bijna rond hebben ga ik ook wat meer orienteren wat ik met de erfenis moet/kan doen : ik ga naar een workshop en krijg een advies. Ik besluit in ieder geval 10% minder te gaan werken vanaf 2020.
Ik kan de nieuwe vouwwagen ophalen en ik kan niet wachten om ermee weg te gaan!

December
Pris viert haar 20e verjaardag. Op mijn werk mag ik geen uren meer schrijven op mijn grootste projecten en dus studeer ik een paar dagen om toch nog even een certificaat te halen.
We vieren zoals gewoonlijk weer kerst met de hele familie. Normaal is er op de 28e dan de verjaardag van mam. Dit keer gaan Peter, Pris en ik samen met Sandra en Jo uit eten. Is dit het begin van een nieuwe traditie?