Verrek…. Ik heb krullen!

Ik had vanochtend voor het eerst sinds lange tijd een afspraak met de kapper. Ik had wat voorbeelden van kapsels verzameld die ik leuk vond en samen met de kapster kwam ik tot het ideale nieuwe kapsel voor mij. Niet al te kort want dat zou niet staan bij mijn ronde gezicht, maar het hoefde niet in een staartje te kunnen. En voor niet te hoekig afgeknipt, maar wat ronder zodat het mooi zou vallen.

Dus na een ontspannende wasbeurt mocht ik in de stoel gaan zitten en voor ik het wist was mijn haar een heel stuk korter! Maar wat een verrassing: ik heb blijkbaar een hoofd vol krullen. Alleen voorheen was mijn haar zo lang dat de krullen er meteen uit getrokken werden zodat er een slagje overbleef.

Ik heb ook het advies gekregen om niet dagelijks mijn haar te borstelen. Het mag van de kapster alleen nog maar nadat ik mijn haar gewassen heb. Dan mag ik het borstelen waarna ik wat mousse door mijn haar moet doen en mijn krullen een beetje los schudden. Daags erna hoef ik alleen maar met natte handen mijn krullen weer een beetje in het gareel te kneden en klaar voor de dag! Ideaal!!
Een van mijn wensen was namelijk om een kapsel te krijgen waar ik niet iedere ochtend met fohn, stijltang, haarlak, etc. in de weer hoefde te zijn. Dus dit is nog beter dan gedacht!
Overigens ‘mag’ ik het dus niet borstelen omdat mijn krullen anders formaat ‘Diana Ross’ krijgen, oftewel een enorme afro.

En nu moet ik dus nog wennen dat ik mijn haar niet naar achteren doe (gewoonte) of achter mijn oren (gewoonte). Of als ik een jas aan doe mijn haar uit mijn nek halen (want die staart is er niet meer).

Ik heb vandaag trouwens meteen kunnen proefliggen tijdens dialyse en dit ligt zo veel fijner dan met zo’n dikke staart in mijn nek!! Ik heb er voorlopig dus nog geen spijt van dat ik mijn haar heb laten knippen!

2 comments on “Verrek…. Ik heb krullen!

    • Heel herkenbaar. Ook mijn kapper wordt altijd lyrisch als ze mijn haar nat ziet en vervolgens droog ziet opkrullen. Ze blijft dan maar plukken aan mijn haar.
      Lekker praktisch zo!
      p.s. denk je aan smeren in je nek…